reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z mlekiem?

89karola80

Fanka BB :)
Hej dziewczyny 🖐️
Kolejny raz proszę Was o pomoc, bo mam problem 🌷
Moj maluszek zaczął 2 miesiac, karmie go piersią po czym on na niej zasypia (już pomijam kwestie, że mam problem z odstawieniem go do łóżeczka, bo od razu się budzi jak nie czuje rąk 🤷‍♀️) Jak zasypia to on strasznie płaczę i się denerwuje, bo slysze jak przelyka pokarm, a on pewnie już chce sobie cyckać do uspania 🤔 Smoczek nie pomaga, bo wypluwa, ja wkladam, on płaczę i tak w koło 😔
Co robić? 😵
Dziękuję 🌷

reklama
Rozwiązanie
Hej dziewczyny 🖐
Moj maluszek zaczął 2 miesiac, karmie go piersią po czym on na niej zasypia (już pomijam kwestie, że mam problem z odstawieniem go do łóżeczka, bo od razu się budzi jak nie czuje rąk 🤷‍♀️) Jak zasypia to on strasznie płaczę i się denerwuje, bo slysze jak przelyka pokarm, a on pewnie już chce sobie cyckać do uspania 🤔 Smoczek nie pomaga, bo wypluwa, ja wkladam, on płaczę i tak w koło 😔
Co robić? 😵
Dziękuję 🌷
Mój ma 3,5 miesiąca. Smoczka jak nie chciał tak dalej nie chce, więc już nawet przestałam go namawiać. Miałam przetestowane chyba z 7 różnych firm. U mnie zasypia prawie zawsze przy cycku. Temu jak widzę, że jest zmęczony, ale przy mnie nie może zasnąć, bo...
Skąd ja to znam :) mojej córce nic nie pomogło. Powoli z tego wyrasta tzn rzadko zasypia przy piersi a ma 7 msc, daje się odłożyć ale ile ja z nią siedziałam bez ruchu byleby spała bo inaczej się nie dało. Jedyną radę jaką mogę dać to karmić na leżąco, wtedy pokarm słabiej leci a jak synek zaśnie to wyjmij delikatnie pierś i spróbuj się wyślizgnąć. Możesz też zastosować trening snu, poczytaj o metodzie Tracy Hogg ale jest ona kontrowersyjna i ja akurat nie stosowałam. Najlepszy jest czas. Dwa miesiące to jeszcze maluszek i dużo rzeczy sie jeszcze zmieni. A jeszcze zapytam jaki masz smoczek? Podobno Bibs działa cuda ale u mojego dziecka się nie sprawdziło

Hej dziewczyny [emoji2772]
Kolejny raz proszę Was o pomoc, bo mam problem [emoji255]
Moj maluszek zaczął 2 miesiac, karmie go piersią po czym on na niej zasypia (już pomijam kwestie, że mam problem z odstawieniem go do łóżeczka, bo od razu się budzi jak nie czuje rąk [emoji2368]) Jak zasypia to on strasznie płaczę i się denerwuje, bo slysze jak przelyka pokarm, a on pewnie już chce sobie cyckać do uspania [emoji848] Smoczek nie pomaga, bo wypluwa, ja wkladam, on płaczę i tak w koło [emoji17]
Co robić? [emoji43]
Dziękuję [emoji255]

Jesli zależy Ci na karmieniu piersią to pozwolić mu wisieć na cycu musi mieć taką potrzebe, po 3 miesiacu powoli zacznie się normować, dla takich maluszków twój zapach, pierś , bicie serca jest jedyną znaną rzeczą i czuje się wtedy bezpiecznie, do tego dochodzą skoki rozwojowe u ciebie czasowo też pasuje wtedy też jeden maluszek bedzie wiecej spał, drugi plakał a trzeci tylko na piersi się uspokoi...
Może spróbuj go karmić w dzień na leżąco i jak wypuści cyca nie przekładać go do lozeczka tylko zostawić w twoim wyrku a samej się,,wymknąć" jeśli chodzi o dzień,
na noc ja swojego brałam do siebie bo wstawanie co pół godziny sprawiało że nie kontaktowałam już,
dzieci na piersi rzadko chcą smoczka ja mam chyba z 8 i ani jednego mój nie zaakceptował.

Hej dziewczyny 🖐️
Co robić? 😵
Dziękuję 🌷
Tak jak dziewczyny wcześniej pisały- spróbuj karmić na leżąco, wtedy gdy synek uśnie to możesz się wymknąć lub próbować położyć go do łóżeczka.
Mój synek też był i pozostał antysmoczkowy i ciumka cysia dopóki nie uśnie a ma za chwile 15 miesięcy, mi to akurat nie przeszkadza.

Skąd ja to znam :) mojej córce nic nie pomogło. Powoli z tego wyrasta tzn rzadko zasypia przy piersi a ma 7 msc, daje się odłożyć ale ile ja z nią siedziałam bez ruchu byleby spała bo inaczej się nie dało. Jedyną radę jaką mogę dać to karmić na leżąco, wtedy pokarm słabiej leci a jak synek zaśnie to wyjmij delikatnie pierś i spróbuj się wyślizgnąć. Możesz też zastosować trening snu, poczytaj o metodzie Tracy Hogg ale jest ona kontrowersyjna i ja akurat nie stosowałam. Najlepszy jest czas. Dwa miesiące to jeszcze maluszek i dużo rzeczy sie jeszcze zmieni. A jeszcze zapytam jaki masz smoczek? Podobno Bibs działa cuda ale u mojego dziecka się nie sprawdziło
Dziękuję 🌷
Próbowałam na leżąco to znów wyslizguje się brodowka 🤷‍♀️ i znów on płacze, ja wsadzam i tak dzień i noc 😔 Mam kilka smoczkow m.in Bibs, ale jest chyba za duży na mojego maluszka 🤷‍♀️ Urodziłam w 37 tc, ale zatrzymanie płodu było w 35 tc i ma bardzo mała buźka i w ogóle :)

Dziękuję 🌷
Próbowałam na leżąco to znów wyslizguje się brodowka 🤷‍♀️ i znów on płacze, ja wsadzam i tak dzień i noc 😔 Mam kilka smoczkow m.in Bibs, ale jest chyba za duży na mojego maluszka 🤷‍♀️ Urodziłam w 37 tc, ale zatrzymanie płodu było w 35 tc i ma bardzo mała buźka i w ogóle :)
To ewentualnie spróbować kapturki na brodawki. Ale tak naprawdę to musisz się przemeczyc, wiem jakie to uciążliwe ale jeszcze trochę i synek zacznie się interesować czymś innym niż piersią :) a polecam sobie kupić gruzak Mombello, taki grzybek, mnie pomógł bo ona właśnie bezsmoczkowa a to jej się spodobało i nie zrażaj się jak od razu nie załapie

Hej dziewczyny [emoji2772]
Kolejny raz proszę Was o pomoc, bo mam problem [emoji255]
Moj maluszek zaczął 2 miesiac, karmie go piersią po czym on na niej zasypia (już pomijam kwestie, że mam problem z odstawieniem go do łóżeczka, bo od razu się budzi jak nie czuje rąk [emoji2368]) Jak zasypia to on strasznie płaczę i się denerwuje, bo slysze jak przelyka pokarm, a on pewnie już chce sobie cyckać do uspania [emoji848] Smoczek nie pomaga, bo wypluwa, ja wkladam, on płaczę i tak w koło [emoji17]
Co robić? [emoji43]
Dziękuję [emoji255]

Polecam jednak nie czytać nic Tracy Hogg jeśli zależy Ci na zdrowiu maluszka i laktacji [emoji1751][emoji1751][emoji1751][emoji1751] Niestety owa pani daje rady sprzeczne z wiedzą psychologiczną, medyczną i laktacyjna na temat dziecka.
Z książek warto czytać Searsów [emoji106]

Za to polecam poczytać o cyklu śnu niemowląt, ich potrzebach, 4trymestrze, o tym jak rozkręca się laktacja i jak odreagowują bodźce.
Próbowałbym jednak karmić na leżąco (to w związku z odkładaniem). Warto też zainwestować w chustę [emoji3590][emoji106] Nie raz gdy już ssanie piersi nie pomagało, dziecko rozdrażnione, śpiące, to w chuście dziecko odpływało w 5min.
Niektóre mamy karmią też chodząc czy bujając się na piłce.

Za chwilę czeka Was to [emoji6]

[emoji3590]

Ostatnia edycja:
Dziękuję [emoji255]
Próbowałam na leżąco to znów wyslizguje się brodowka [emoji2368] i znów on płacze, ja wsadzam i tak dzień i noc [emoji17] Mam kilka smoczkow m.in Bibs, ale jest chyba za duży na mojego maluszka [emoji2368] Urodziłam w 37 tc, ale zatrzymanie płodu było w 35 tc i ma bardzo mała buźka i w ogóle :)
Może zadzwoń po cdl. Niech pokaże Wam jak najwygodniej się karmić na leżąco.

reklama
reklama
Poczytałam o tej metodzie Tracy Hogg i nie mam pojęcia jak można ją polecać tak samo jak metodę 3-5-7. Przecież to jest znęcanie się nad dzieckiem. Nie pozwól zasnąć jak czuje się komfortowo, nie mów do niego jak płacze, weź na ręce i po chwili odłóż. Dziecko to nie robot i na wszystko potrzebuje czasu.

Ostatnia edycja:
Do góry