reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z butami dla małej stópki

Witam, mam problem z dostaniem butów dla mojej wcześniaczki ;) córcia ma stópki wielkości po 9,7 cm i chodzi już calkiem nieżle, więc trzeba jej zakupic buciki. Problem w tym, ze wszystkie buciki dla dzieci zaczynających chodzić są od rozmiaru 18 (11cm), więc szukam jakiejs firmy, ktora zrobi na zamowienie i co ważne nie maja to byc buty ortopedyczne... Moze ktoras z mam slyszala lub miala stycznosc z taka firma? Bede wdzieczna za podpowiedz

rozmiar bucika dopasowuje się w ten sposób, że stawiasz nóżkę maluszka na kartce papieru i robisz obrys, potem mierzysz odległość od dużego palca do środka pięty i dodajesz od 7mm do 1 cm, czyli jeżeli córcia ma około 10 cm stópkę to spokojnie możesz kupić buciki 11 cm, nóżka dziecka rośnie bardzo szybko, poza tym najlepiej aby w domu i tak biegała bez bucików, a na podwórkowe spacery jeszcze chyba za wcześnie ;-)

reklama
Ja moje dziecku robiłam buty na zamówienie. Przy dużych szpitalach często są zakąłdy ortopedyczne, które robią również zwykłe buty na zamowienia :)

Można dopasować buciki właśnie w ten sposób jak mowa o tym powyżej,ale można także zmierzyć rozmiar w cm odrysowując stopkę na kartce papieru,obydwie formy są poprawne i bez problemu dopasujesz wtedy rozmiar na podstawie długości stopy dziecka.

ja kupiłam buty dla córki w sklepie bartek, poszłam razem z małą, dobrała w ten sposób by mała miała jeszcze ok. 1 cm zapasu, mija 3 miesiąc i zapasu jest juz ciutkę mniej, ale nadal jest, córka ma roczek, stópka juz nie rośnie w jakimś zatrwarzającym tempie

Akurat w kwestii obuwia dla dzieci,to moim zdaniem właśnie tak jest najlepiej,czyli udać sie do sklepu i przymierzyć,sprawdzić który rozmiar będzie odpowiedni dla naszego dziecka. Samego zakupu można już dokonać przez internet znając rozmiar.

Stopki rosną chyba dość wolno, nasz maluch ma koło 9,5cm i w tym tygodni dostała swoje pierwsze pantofelki. Mała jeszcze nie chodzi, ale nie chcę żeby marzła jak wychodzimy z domu, a pogoda ostatnio bardzo się popsuła

Do góry