boże, czy wy też macie takie problemy ze skórą jak ja? notorycznie mam skórę wysuszoną, aż mi się tak łuszczy i wyskakują mi jakieś plamy i staram się pić dużo wody i używam jakiś nawet dobrych kremów nawilżających i nic.. mam chwilową ulgę i znowu jest to samo. Próbowałyście zażywać jakiś naturalnych olejów? bo zastanawiam się nad wyprobowaniem czegoś takiego, tylko nie wiem czy warto? Jakieś rady?
reklama
Elencza
Fanka BB :)
Jeśli skóra się łuszczy to należałoby najpierw delikatnie ja speelingować, jakimś drobnym peelingiem (np Ziaja Manuka, pasta oczyszczajaca), a potem dobre kremy. Mixa ma fajny odżywczy krem..
Pytałaś o oleje, ja, że względu na azs muszę uważać na wszystko, wybieram albo wyciąg z aloesu (99%)albo olej że słodkich migdałów.
Pytałaś o oleje, ja, że względu na azs muszę uważać na wszystko, wybieram albo wyciąg z aloesu (99%)albo olej że słodkich migdałów.
@kokruch86 Ja też chętnie się dowiem. Kiedyś nawet do kosmetyczki zapisałam się na serie nawilżającą i to za nie małe pieniądze - chyba 6 zabiegów w odstępach tygodniowych... Po każdym zabiegu to tak do 2 dni było lepiej...
Także już nie mam pojęcia co z tym robić. Podejrzewam, że albo to hormonalne albo jeszcze nie trafiłam na właściwy kosmetyk
Także już nie mam pojęcia co z tym robić. Podejrzewam, że albo to hormonalne albo jeszcze nie trafiłam na właściwy kosmetyk
Proponuję żeby zamiast zażywania olejów spróbować się smarować olejem kosmetycznym - do suchej skóry będzie dobry Moringowy, Arganowy albo olej z Granatu. Trzeba pamiętać zeby nanosić oleje na nawilżoną skórę. Oleje są super bo są naturalne i bez żadnej chemii a efekty widać bardzo szybko
A może lepiej sobie zamówić olejek z drzewa herbacianego? Zapach nie jest jakiś powalający, ale dość dobrze działa na skórę. bo mycia może coś z siarką tylko to właśnie mocno wysusza. kiedyś jeszcze pamiętam takie kapsułki rybki, którym odkręcało się ogonek i tam był olejek do smarowania twarzy. na pewno miał witaminę a i e. Nie wiem czy nadal jest dostępny, ale jeżeli na noc nakładać to jest to jakaś opcja. Na dzień jednak szłabym w coś bardziej żelowego z cynkiem, miedzią, fiołkiem trójbarwnym i może nanozłotem?
reklama
Søde85
Fanka BB :)
Ja na suchą skórę w ciąży smarowalam całe ciało i twarz olejem migdałowym- takim co też się używa w kuchni Super nawilżał skórę.boże, czy wy też macie takie problemy ze skórą jak ja? notorycznie mam skórę wysuszoną, aż mi się tak łuszczy i wyskakują mi jakieś plamy i staram się pić dużo wody i używam jakiś nawet dobrych kremów nawilżających i nic.. mam chwilową ulgę i znowu jest to samo. Próbowałyście zażywać jakiś naturalnych olejów? bo zastanawiam się nad wyprobowaniem czegoś takiego, tylko nie wiem czy warto? Jakieś rady?
Podziel się: