reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem chyba każdej mamy - Ciemieniucha

Hej jak u was wygląda sprawa ciemieniuchy? Mój malec ma prawie dwa miesiące i strasznie dużo włosków od urodzenia zrobiła mu sie dosyć duża skorupka na czubku główki używam emolium, ale szczerze mowiac nie bardzo działa.. Dodatkowo staram się mu wyczesywac po nałożeniu żelu i odczekaniu 30 minut ale też ciężko schodzi co poradzicie?

reklama
Rozwiązanie
Moja córka przez pierwsze 4 miesiące wgl nie miała, a potem się zrobiło. Ja nakładam jej dużą ilość oliwki godzinę przed kąpielą i zakładam bawełnianą czapeczkę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
hej nam pomógł olej ze słodkich migdałów. Stosujemy go do dziś do kąpieli. A jak córeczka była malutka nałożyłam jej przed kąpielą i odczekałam chwilę. i tak za każdym razem i zeszło. Dodam, że miała czarniutkie włoski. także polecam w drogeriach polskich do dostaniesz. Plus jeszcze ma taki ze jak go smarujesz na ciało to zapobiega rozstępom.

reklama
Gdy wszystkie sposoby zawiodą, należy udać się do dermatologa, który przepisze specjalna maść, zapobiegającą powstaniu łuski. Łuski mogą być również objawem alergii.

Hej jak u was wygląda sprawa ciemieniuchy? Mój malec ma prawie dwa miesiące i strasznie dużo włosków od urodzenia zrobiła mu sie dosyć duża skorupka na czubku główki używam emolium, ale szczerze mowiac nie bardzo działa.. Dodatkowo staram się mu wyczesywac po nałożeniu żelu i odczekaniu 30 minut ale też ciężko schodzi co poradzicie?
Osobiście moja córa nie miała ale moja koleżanka miała właśnie ten sam problem. Dostała jakąś maść ale to nic nie dawało. Poszła do lekarza i dostała coś na recepte. Tydzień minął i sama widziałam efekty. Niebo a ziemia. Prawie ma już czystą główkę a miał ciemieniuche aż do połowy czoła i całą głowę. Także może idź do lekarza bo może na Twoje dziecko też nie działają zwykłe preparaty poprostu.

Moja córka przez pierwsze 4 miesiące wgl nie miała, a potem się zrobiło. Ja nakładam jej dużą ilość oliwki godzinę przed kąpielą i zakładam bawełnianą czapeczkę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Rozwiązanie
Do góry