Hej jak u was wygląda sprawa ciemieniuchy? Mój malec ma prawie dwa miesiące i strasznie dużo włosków od urodzenia zrobiła mu sie dosyć duża skorupka na czubku główki używam emolium, ale szczerze mowiac nie bardzo działa.. Dodatkowo staram się mu wyczesywac po nałożeniu żelu i odczekaniu 30 minut ale też ciężko schodzi co poradzicie?
reklama
Rozwiązanie
Moja córka przez pierwsze 4 miesiące wgl nie miała, a potem się zrobiło. Ja nakładam jej dużą ilość oliwki godzinę przed kąpielą i zakładam bawełnianą czapeczkę
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
hej nam pomógł olej ze słodkich migdałów. Stosujemy go do dziś do kąpieli. A jak córeczka była malutka nałożyłam jej przed kąpielą i odczekałam chwilę. i tak za każdym razem i zeszło. Dodam, że miała czarniutkie włoski. także polecam w drogeriach polskich do dostaniesz. Plus jeszcze ma taki ze jak go smarujesz na ciało to zapobiega rozstępom.
reklama
sylwiawalerianczyk
Zaangażowana w BB
Gdy wszystkie sposoby zawiodą, należy udać się do dermatologa, który przepisze specjalna maść, zapobiegającą powstaniu łuski. Łuski mogą być również objawem alergii.
a widzisz nim poszłam do dermatologa jeszcze jedną rzecz spróbowała- spray Baby Cap znalazłam w eaptece, no i metodą prób i błędów tym razem pokonalismy naszą zmorę . żegnaj ciemieniucho Link do: Kosmetyki do pielęgnacji noworodków i dzieci | eapteka.pl
PauLinA.91
Fanka BB :)
Osobiście moja córa nie miała ale moja koleżanka miała właśnie ten sam problem. Dostała jakąś maść ale to nic nie dawało. Poszła do lekarza i dostała coś na recepte. Tydzień minął i sama widziałam efekty. Niebo a ziemia. Prawie ma już czystą główkę a miał ciemieniuche aż do połowy czoła i całą głowę. Także może idź do lekarza bo może na Twoje dziecko też nie działają zwykłe preparaty poprostu.Hej jak u was wygląda sprawa ciemieniuchy? Mój malec ma prawie dwa miesiące i strasznie dużo włosków od urodzenia zrobiła mu sie dosyć duża skorupka na czubku główki używam emolium, ale szczerze mowiac nie bardzo działa.. Dodatkowo staram się mu wyczesywac po nałożeniu żelu i odczekaniu 30 minut ale też ciężko schodzi co poradzicie?
unreallove
Zaciekawiona BB
Moja córka przez pierwsze 4 miesiące wgl nie miała, a potem się zrobiło. Ja nakładam jej dużą ilość oliwki godzinę przed kąpielą i zakładam bawełnianą czapeczkę
Podziel się: