reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem chyba każdej mamy - Ciemieniucha

Hej jak u was wygląda sprawa ciemieniuchy? Mój malec ma prawie dwa miesiące i strasznie dużo włosków od urodzenia zrobiła mu sie dosyć duża skorupka na czubku główki używam emolium, ale szczerze mowiac nie bardzo działa.. Dodatkowo staram się mu wyczesywac po nałożeniu żelu i odczekaniu 30 minut ale też ciężko schodzi co poradzicie?

reklama
Rozwiązanie
Moja córka przez pierwsze 4 miesiące wgl nie miała, a potem się zrobiło. Ja nakładam jej dużą ilość oliwki godzinę przed kąpielą i zakładam bawełnianą czapeczkę

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
U mine tez olejuszka sie sprawdzila. Wczesniej stosowakam emolium, Oilatum pediatra przepisala krem i nic, ciemieniucha wracala dopiero olejuszka rozprawila sie z tym na dobre. Ale jak widac u każdego sprawdza sie cos innego, trzeba próbować roznych środków. Powodzenia

Ostatnia edycja:
Ja walczyłam ze 3 miesiące najpierw tylko po kąpieli sporo oliwki i rozczesywanie potem w ciągu dnia kilkakrotnie smarowalam i wyczesywalam i delikatnie zdrapywalam jak szczotka nie dawała rady... ostatecznie emolium na ciemieniuche dwa dni główka czyściutka... głowę mylam codziennie do roku teraz co dwa trzy dni kapie codziennie...

U mnie tych łusek nie ma az tak dużo. Ale ciągle wraca... jak w jednym miejscu jest lepiej to w innym się zaczyna. Poproszę męża żeby kupił ten szampon może pomoże. .. mam zapytać o szampon emolium na ciemieniuche?

Kupiłam szampon emolium i emulsje na ciemieniuche tez z emolium. Stosuje od ponad tygodnia codziennie. i nie widze specjalnie efektu... Juz nie wiem... Pomóżcie. Moze ja coś robie nie tak? Jak z tym walczyc powiedzcie co robic krok po kroku. Nakladam emulsje, na opakowaniu bylo na 30 min przed kapiela, potem szampon na ciemieniuche już spłukuje tez woda z emolientem zeby jeszcze bardziej nawilzyc ta skore. a potem wyczesujecie? zdrapujecie? Probowałam i tak i siak i nie czesac... Nie wiem.. może oliwka na cala noc? Lekarka powiedziala zeby to zdrapywac, na necie czytalam zeby nie drapac... :/

reklama
Spróbuj ta "olejuszką". Niewielki wydatek , u mnie na prawdę zadziałała. Ja posmarowałam glowe córci ( a tez ma bujna czuprynę) obficie i tak była sobie z tym na głowie pol dnia! ładnie odchodziły płaty ciemieniucha od skory i wyczesalam je miękka szczotka ( nic nie drapałam, tylko tyle ile odeszło ) potem mycie głowy i znowu czesanie. U mnie 2 dni i po ciemieniuszce ani śladu od tej pory. A wracała 2 razy po innych specyfikach.

Do góry