Cześć! Bardzo Was proszę o pomoc w kwestii wyboru prezentów dla nieco starszych dzieci sama mam 6-miesięczną córeczkę i jeszcze nie siedzę dobrze w temacie "starszaków" szykują mi się niedługo odwiedziny u przyjaciół i ich 2,5-letniej córeczki, a potem trzecie urodziny synka koleżanki. Czy możecie polecić coś fajnego dla maluchów w tym wieku? Z góry dziękuję za pomoc!
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Kolorowanki piaskiem, puzzle, ciastolina, ale tylko z firmy play doh ( najlepsza i najdłużej trzyma).
Lego duplo, gry i inne rzeczy z serii np. ALEKSANDER albo KAPITAN NAUKA
Lego duplo, gry i inne rzeczy z serii np. ALEKSANDER albo KAPITAN NAUKA
Cookie_
Moderator
Duplo ponadczasowe, piasek kinetyczny, puzzle to hity mojej 3 latki do tego wszelkie kolorowanki, naklejki i mega zestaw kredek.
Do wspomnianego Kapitana Nauki dodam jeszcze różne zestawy CzuCzu.
Chłopcu dodatkowo może spodobać się zestaw drewnianej kolejki, o ile takiego nie posiada.
Do wspomnianego Kapitana Nauki dodam jeszcze różne zestawy CzuCzu.
Chłopcu dodatkowo może spodobać się zestaw drewnianej kolejki, o ile takiego nie posiada.
Hmm, tak do 150 zł za jeden prezent by bylo spokoA masz jakiś konkretny budżet przeznaczony na prezent?
To mi jeszcze do głowy przychodzi:
1. Dziewczynce - wózek dla lalek, lalka Barbie
2. Chłopiec - sterowany samochód, samochód wywrotka/traktor,
Dla obu: Patyczki konstrukcyjne, znikopis
Moi też się fajnie bawili grą MouseTrap (Link do: Hasbro Gaming Mousetrap Pułapka Na Myszy A4973 - Gra dla dziecka - Ceny i opinie - Ceneo.pl)
Moi też się fajnie bawili grą MouseTrap (Link do: Hasbro Gaming Mousetrap Pułapka Na Myszy A4973 - Gra dla dziecka - Ceny i opinie - Ceneo.pl)
AceKa
Zaangażowana w BB
Podobnie jak @Cookie_ polecam puzzle i naklejki, moim ostatnim odkryciem sa naklejki na szyby, fajne bo sa wielokrotnego użytku i rodzice obdarowanych dzieci sie uciesza, że nie muszą potem zdrapywać resztek po naklejkach no ale wiadomo, ze to taki bardziej dodatek do prezentu.
A jako konkretny prezent to polecam taką rozkładaną matę do gry w klasy z chicco, juz kiedyś o niej wspominałam nawet i zdania nie zmieniam, bo super rozwija dzieci pod katem koordynacji, ale tez uczy wspolnej zabawy, trzymania się zasad itd
Można ją wykorzystac na wiele sposób np do typowej gry w klasy albo rzuca się kostką,ktora jest w zestawie i dziecko robi ćwiczenie, ktore jest tam narysowane spokojnie mieści się w Twoim budżecie no i to akurat zabawka uniwersalna, bo i chłopcy i dziewczynki w tym wieku uwielbiaja szaleć, skakać i kombinować, czasem az za bardzo
A jako konkretny prezent to polecam taką rozkładaną matę do gry w klasy z chicco, juz kiedyś o niej wspominałam nawet i zdania nie zmieniam, bo super rozwija dzieci pod katem koordynacji, ale tez uczy wspolnej zabawy, trzymania się zasad itd
Można ją wykorzystac na wiele sposób np do typowej gry w klasy albo rzuca się kostką,ktora jest w zestawie i dziecko robi ćwiczenie, ktore jest tam narysowane spokojnie mieści się w Twoim budżecie no i to akurat zabawka uniwersalna, bo i chłopcy i dziewczynki w tym wieku uwielbiaja szaleć, skakać i kombinować, czasem az za bardzo
reklama
Znikopis, powiesz cos więcej o tym?To mi jeszcze do głowy przychodzi:
Podziel się: