reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prężenie u niemowlaka, wywracanie oczu

aneksoza

Aktywna w BB
Dziewczyny, moja córka ma 7 miesięcy j walczyła długo z refluksem, ale od jakiegoś czasu mamy już spokój, tylko czasem zdarzy się ulac. Śpi normalnie, nie ma już krzyków.

Ale bardzo często leżąc na plecach prostuje się i pręży, niestety nie da się wysłać filmu - cała sylwetka prosta, wysprzęglona, nogi proste, podniesione nad ziemią. Dziś przez chwilę było to połączone z uciekaniem oczu do góry, tak, że było widać Źrenice, ale nie całe. Po czym bardzo się jej ulalo. (Dlatego w ogóle piszę o tym refluksie).

Idę z nią do neurologa, ale umieram że strachu - może macie jakieś doświadczenia?

reklama
Tak z opisu to wygląda jak atak padaczkowy. Ja bym tego neurologa zrobila jak najszybciej sie da, plus pogadała z pediatrą, żeby dostać skierowanie na eeg, to byście sobie już zaklepali termin.

Dziewczyny, moja córka ma 7 miesięcy j walczyła długo z refluksem, ale od jakiegoś czasu mamy już spokój, tylko czasem zdarzy się ulac. Śpi normalnie, nie ma już krzyków.

Ale bardzo często leżąc na plecach prostuje się i pręży, niestety nie da się wysłać filmu - cała sylwetka prosta, wysprzęglona, nogi proste, podniesione nad ziemią. Dziś przez chwilę było to połączone z uciekaniem oczu do góry, tak, że było widać Źrenice, ale nie całe. Po czym bardzo się jej ulalo. (Dlatego w ogóle piszę o tym refluksie).

Idę z nią do neurologa, ale umieram że strachu - może macie jakieś doświadczenia?
Moja córka z gigantycznym refluksem, będąca na lekach od 10tż nigdy nie miała takiej sytuacji. Dla mnie to mocna, czerwona lampka. Popieram koleżankę wyżej, zdecydowanie.

Nie wiem, czy to prawda w 100%, ale podobno TO NIE JEST PADACZKA jeśli da się przerwać jakieś zachowanie dziecka jak się chwyci za rączkę i zagada. Córce dało się "przerwać". Tym się pocieszam, ale oczywiście z lekarzem działam na już

Nie wiem, czy to prawda w 100%, ale podobno TO NIE JEST PADACZKA jeśli da się przerwać jakieś zachowanie dziecka jak się chwyci za rączkę i zagada. Córce dało się "przerwać". Tym się pocieszam, ale oczywiście z lekarzem działam na już
A skąd wiesz czy przerwac czy po prostu już było po wszystkim? Ja nie mowię, ze to na 100% jest atak padaczkowy, ale też byłabym daleka od wykluczenia go na 100%.

Moje dziecko jest z tych prężących się, a takiego czegoś też nigdy nie mieliśmy.

A skąd wiesz czy przerwac czy po prostu już było po wszystkim? Ja nie mowię, ze to na 100% jest atak padaczkowy, ale też byłabym daleka od wykluczenia go na 100%.

Moje dziecko jest z tych prężących się, a takiego czegoś też nigdy nie mieliśmy.
Byla w kontakcie w trakcie pierwszego przewracania oczu, przerwała je, zagadana. Za chwilę zrobiła drugie. Oczywiście masz rację i niestety też niczego nie wykluczam, ale trzymam się takich ziarenek nadziei, że to jednak nic poważnego, tylko np nadal dojrzewający układ nerwowy

reklama
Byla w kontakcie w trakcie pierwszego przewracania oczu, przerwała je, zagadana. Za chwilę zrobiła drugie. Oczywiście masz rację i niestety też niczego nie wykluczam, ale trzymam się takich ziarenek nadziei, że to jednak nic poważnego, tylko np nadal dojrzewający układ nerwowy

Myślę, że każde dziecko ma na jakimś swoim etapie życia prężenie się, płacz, bycie nie spokojnym ale żaden z moich dzieci nigdy nie wywracało oczu (poza jedynym epizodem i tak skończyło się źle, ale to raczej temat na priv) i dla mnie byłby to totalnie niepokojący objaw. Tak jak pisze Loka takie filmiki widziałam tylko u dzieci padaczkowych. Ja już następnego dnia byłabym u neurologa

Do góry