reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Preeklampsja przed 37 tc

Angelika2497

Fanka BB :)
Za mną pierwsze badania prenatalne.
Usg wyszło super a z krwi niskie ryzyko chorób poza tym że wysokie:
ryzyko preeklamsji przed 37 tc - 1 do 62
I wewnątrzmaciczne Zahamowanie wzrastania plodu przed 37 tc 1 di 198

Do swojego lekarza mam za ok 3 tyg .
Od początku biore Acard 75 i clexane .
W zaleceniach jest ze powinnam brać acard 150. Nie wiem co robić...

reklama

Na ten moment nic. Poczekaj na wizytę, przez 3 tygodnie nic Ci sie nie powinno stać.

Ja bym zmieniła acard na 150 zgodnie z zaleceniami. Bo im wcześniej, tym lepiej. Nie wiem tylko, jak to się ma do clexane. Zgłaszałas przy prenatalnych, że bierzesz clexane? Jeśli tak i mimo to zalecił 150, to ja bym zmieniła od razu osobiście.

Ja bym zmieniła acard na 150 zgodnie z zaleceniami. Bo im wcześniej, tym lepiej. Nie wiem tylko, jak to się ma do clexane. Zgłaszałas przy prenatalnych, że bierzesz clexane? Jeśli tak i mimo to zalecił 150, to ja bym zmieniła od razu osobiście.
Nie zgłaszałam. Jakoś nie zapytał.
Kiedyś moj lekarz chciał przepisać dawkę 150 ale też się bał bo biore clexane .
Nie wiem czekać do wizyty a może wyslac mu smsa

Nie zgłaszałam. Jakoś nie zapytał.
Kiedyś moj lekarz chciał przepisać dawkę 150 ale też się bał bo biore clexane .
Nie wiem czekać do wizyty a może wyslac mu smsa
Jeśli masz jego nr, to jak najbardziej. Przypomnij mu, że bierzesz clexane i acard 75 i napisz, że zalecono zmianę na 150, spytaj co masz robić. :)

Mi wyszly na badaniach te ryzyka jeszcze wyższe bo 1:54 i 1:107. Wyślij SMS do swojego gin. On będzie wiedział co ma robić :) Ja dostałam również zalecenie, żeby mierzyć sobie ciśnienie codziennie i zapisywać w zeszycie, a w razie skoków skonsultować się z lekarzem ;)

Ja brałam Acard 150 i Neoparin praktycznie od początku ciąży.
Nie miałam wysokich ryzyk.
U mnie był zespół antyfosfolipidowy i obciążony wywiad położniczy.

Wydaje mi się że to nie są jakieś ogromne dawki.
Zależy jeszcze ile przyjmujesz Clexane.
W szpitalu mają zapewne największe doświadczenie, ale na pewno konsultacja ze swoim lekarzem byłaby ok. Możesz jeszcze ewentualnie zapytać innego lekarza.

Ja miałam podobne prawdopodobieństwo po pierwszych prenatalnych. Z tym że mam Neoparin i Acard ale 150 na noc. Dziś miałam drugie USG prenatalne i dzidziuś waży 130g niz powinien 😀

Mi wyszly na badaniach te ryzyka jeszcze wyższe bo 1:54 i 1:107. Wyślij SMS do swojego gin. On będzie wiedział co ma robić :) Ja dostałam również zalecenie, żeby mierzyć sobie ciśnienie codziennie i zapisywać w zeszycie, a w razie skoków skonsultować się z lekarzem ;)
Czyli też bierzesz Acard 150 i mierzysz ciśnienie?

reklama
Do góry