reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Preejakulat

reklama
Stosunek przerywany to absolutnie nie jest metoda antykoncepcji. Proszę, nie pisz takich głupot.
W sumie jest metoda antykoncepcji. Po prostu jest metoda o małej skuteczności. 🙃 Tak samo jak stosowanie kalendarzyka można nazwać metoda antykoncepcji, tylko po prostu o mniejszej skuteczności niż np. tabletki antykoncepcyjne.

W sumie jest metoda antykoncepcji. Po prostu jest metoda o małej skuteczności. 🙃 Tak samo jak stosowanie kalendarzyka można nazwać metoda antykoncepcji, tylko po prostu o mniejszej skuteczności niż np. tabletki antykoncepcyjne.
Oczywiście że tak. Każde świadome działanie, mające na celu uniknięcie ciąży to metoda antykoncepcji

Nawet wskaźnik Pearla jest wyliczony dla stosunku przerywanego jako metody antykoncepcji.

Tu znalazłam z innego roku i są inne podane wartości wskaźniku Pearla

Nawet wskaźnik Pearla jest wyliczony dla stosunku przerywanego jako metody antykoncepcji.

Tu znalazłam z innego roku i są inne podane wartości wskaźniku Pearla
Czyli ciężko to nazwać metoda antykoncepcji skoro ma najwyższy wskaźnik. To jest tylko u wyłącznie kwestia nazewnictwa. Dla mnie nigdy nie było i nie będzie to uznane jako metoda antykoncepcji.

Dziewczyny nie chodzi tu o to że facet nie chcę dlatego nie kończy w środku . Bardzo z mężem byśmy chcieli ale poprostu po poprzednim porodzie w ogromnymi komplikacjami( odklejenie łożyska) bardzo się boimy też drugiej ciąży dlatego nie możemy się zdecydować pytałam o ten preejakulat bo akurat w tym miesiącu tak wyszło że był to dzień owulacji poprostu z ciekawości zapytałam o wasze opinie i doświadczenia 🙄

reklama
Do góry