reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawidłowa temp niemowlaka

Gosika

Zaciekawiona BB
Orientujecie się może jaka jest prawidlowa temperatura ciała niemowlaka. Moja córka skończyła 2 miesiąc i na wieczór mierząc jej temp do dupci ma 37,7. Lekarz mówił że gorączka u takiego małego zaczyna się od 38°, czy to prawda? Czy przy takiej temp dawalyscie już lek przeciwgorqczkowy?

reklama
Z tego co wiem, mierząc temperaturę w pupce, powinno się odjąć od wyniku 0,5 stopnia. Więc wycjodziłoby, że ma 37,2. Małe dzieci często mają delikatnie wyższą temperaturę niż te 36,6. Także moim zdaniem wszystko jest ok ;) a mierzyłaś jeszcze jakimś takim termometrem bezdotykowym albo dousznym np żeby porównać?

Z tego co wiem, mierząc temperaturę w pupce, powinno się odjąć od wyniku 0,5 stopnia. Więc wycjodziłoby, że ma 37,2. Małe dzieci często mają delikatnie wyższą temperaturę niż te 36,6. Także moim zdaniem wszystko jest ok ;) a mierzyłaś jeszcze jakimś takim termometrem bezdotykowym albo dousznym np żeby porównać?
Nie mierzylam, jutro kupię inny termometr i porównam. Ale nie widzę po niej żeby była jakaś słabsza, normalnie, uśmiecha się wierci.

reklama
Temperatura niemowlaka waha sie między 35 a 38 stopni. Mierzona w pupie nawet 38,5. Więc goraczki nie ma.
Mam pytanie: posiadam termometr bezdotykowy, zawsze mierze w 2 miejscach- czoło i na klatce piersiowej. Moj niemowlak ma prawie 3 miesiace. Mierzylam mu temp bo mnie i reszte rodzinki rozlożylo... obawiam sie ze tez moze zlapac cos. Mierzylam na skroni- bylo 38, na czole na srodku- 37,4 a na klatce tez 37,4 to jak to rozumiec? Jest temp czy nie? Czy moze kupic inny termometr? Jaki?

Mam pytanie: posiadam termometr bezdotykowy, zawsze mierze w 2 miejscach- czoło i na klatce piersiowej. Moj niemowlak ma prawie 3 miesiace. Mierzylam mu temp bo mnie i reszte rodzinki rozlożylo... obawiam sie ze tez moze zlapac cos. Mierzylam na skroni- bylo 38, na czole na srodku- 37,4 a na klatce tez 37,4 to jak to rozumiec? Jest temp czy nie? Czy moze kupic inny termometr? Jaki?
Nie ma temperatury. Miers na środku czoła a nie na klatce piersiowej. Dobre termometry są ponoć te do ucha.

reklama
Do góry