reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę

paulinka77

Początkująca w BB
Jakie może być prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Okres 22go sierpnia ( okres trwał 5dni) stosunek przerywany 30sierpnia. Owulacja wg kalendarza 4 lub 5 wrzesień. Na 100% nie doszło do wtrysku we mnie. Od tygodnia mam bóle w dole brzucha, czuje gorąco w pochwie. Piersi normalne, nietkliwe. Dziś o 5 obudziłam się z dreszczami i mdłościami ale temp 36.4C. Infekcja?

reklama
reklama
Najprawdopodobniej jesteś chora , na objawy ciąży za wcześnie , myślę że na bete też , poczekaj do dnia @ o tyle
Wiem ze jeszcze za wcześnie na test ale kupiłam elektroniczny clearblue który wykrywa 1-2 tyg ciążę i wyszedł negatywny. W czwartek zrobię kolejny innej firmy a w piątek betę. Termin okresu mam na przyszłą środę. O ile nie zawitam do gina prędzej bo w tej chwili zaczęłam dużo siusiac i trochę boli mnie pęcherz.

Wiem ze jeszcze za wcześnie na test ale kupiłam elektroniczny clearblue który wykrywa 1-2 tyg ciążę i wyszedł negatywny. W czwartek zrobię kolejny innej firmy a w piątek betę. Termin okresu mam na przyszłą środę. O ile nie zawitam do gina prędzej bo w tej chwili zaczęłam dużo siusiac i trochę boli mnie pęcherz.
To może zapalenie pęcherza? nie przeziębiłaś się ?

To może zapalenie pęcherza? nie przeziębiłaś się ?
Możliwe. Praktycznie od dnia po stosunku bolały mnie jajniki, ciągnęło też w pochwie. Facet twierdzi że może było zbyt ostro i może się ogólnie na dole przeziebilam. Trzymam się tego. Zaufalam mu. To byłby mega pech gdybym była w ciąży bez wytrysku w środku, 6dni przed owulacja. No ile takich plemników może być bez finiszu w środku. Do zapłodnienia jednak potrzeba wyrzutu nasienia.

Możliwe. Praktycznie od dnia po stosunku bolały mnie jajniki, ciągnęło też w pochwie. Facet twierdzi że może było zbyt ostro i może się ogólnie na dole przeziebilam. Trzymam się tego. Zaufalam mu. To byłby mega pech gdybym była w ciąży bez wytrysku w środku, 6dni przed owulacja. No ile takich plemników może być bez finiszu w środku. Do zapłodnienia jednak potrzeba wyrzutu nasienia.
No mało prawdopodobna ta ciąża , jak dla mnie ,ale wiem też ,że ciężko jest zajść w ciąże ,tylko tym które tego chcą ,no ale i tak uważam ,ze w niej nie jesteś

Dokładnie tak, jak powiedziała Fado...
Są kobiety, które miesiącami się starają, współżyją w owulację, po stosunku trzymają nogi w górze, żeby nasienie nie wypłynęło i nic, a są kobiety, które raz poniosą emocje i bach...

No mało prawdopodobna ta ciąża , jak dla mnie ,ale wiem też ,że ciężko jest zajść w ciąże ,tylko tym które tego chcą ,no ale i tak uważam ,ze w niej nie jesteś
Dokładnie tak, jak powiedziała Fado...
Są kobiety, które miesiącami się starają, współżyją w owulację, po stosunku trzymają nogi w górze, żeby nasienie nie wypłynęło i nic, a są kobiety, które raz poniosą emocje i bach...
Wiem coś o tym bo moja siostra od kilku lat próbuje bezskutecznie i juz sie poddala.
Ja nie chcę na razie być w ciąży. Znam się z moim facetem krótko. On za to juz by chciał mieć ze mną dzieci Choruje na nadczynność tarczycy i Hashimoto więc chciałabym się do tej ciąży przygotować dobrze zdrowotnie. Moje pierwsze dziecko jest niepełnosprawne więc i z tego powodu się boję kolejnej ciąży.

Ostatnia edycja:
No cóż... Ja też mam niepełnosprawne dziecko i kolejna ciąża jest u mnie absolutnie wykluczona, dlatego biorę tabletki, a gdy ich nie brałam, nie było nawet opcji, żeby mąż się do mnie zbliżył bez prezerwatywy...

No cóż... Ja też mam niepełnosprawne dziecko i kolejna ciąża jest u mnie absolutnie wykluczona, dlatego biorę tabletki, a gdy ich nie brałam, nie było nawet opcji, żeby mąż się do mnie zbliżył bez prezerwatywy...
My faktycznie zaszalelismy ale przy moich 28dniowych cyklach i tym fakcie, że zawsze czuję owulacje, która występuje ok 13-14dnia cyklu. A był piąteczek wieczor gdzie owulacja powinna byc w środę więc stwierdziłam, że będzie bezpiecznie. Brzuch zaczął mnie boleć wcześniej ale chyba ta kulminacje czulam właśnie w środę. No i fakt ze nie skończył we mnie. Boże głupi wybryk jak u nastolatki i teraz stres ‍.

To był mój ostatni taki numer, a ten mam nadzieję, że nie będzie z Kinder niespodzianka.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry