- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
czarownica pisze:a jesli ja jestem zatrudniona na 3/4 etatu to jakie dlugi urlop macierzynskie mi sie nalezy??????????
taki sam jak dla mam na calym etacie (tez jestem zatrudniona na 3/4)
identycznie jest zreszta z urlopem wypoczynkowym - w pelnym wymiarze
N
Natalka17
Gość
Hej Kosmi!! A co to za kolega??
czarownica
Fanka BB :)
idzia dzieki bardzo ze mi wyjasnilas
Jaszczurko wegług prawa jezeli będziesz pelnoletnia po urodzeniu dzidzi to zakładasz nowa komórkę społeczną TY a nie mama czyli dochody twoje sie licza a poniewaz sie uczysz i ich nie masz czyli bedzie ci przysugiwało wszystko i "becikowe" i rodzinne i co tam jeszcze jest.
AHA no i jeszce waznym jest czy dziecko bedzie uznane przez swojego tate czy nie, czy on bedzie mial zasadzone alimenty czy tez nie. Jezeli nie uzna dziecka i bedziesz miala wpis ojciec NIEZNANY to bedziesz od razu traktowana jako sam. matka i dostaniesz zasiłek z tego tytulu, jezeli natomiast on uzna dziecko i bedzie na nie płacił alimenty to oki jezeli natomiast ich nie bedzie płacil to najpierw musisz oddac sprawed o sadu o zasadzenie alimentów i zgłoszenie tego do komornika i wtedy juz bedziesz traktowana jako samotna matka i dostaniesz zasiłek w wysokosci 220 zł
jaszczurka
jeszcze raz Ci dzekuje za zetelna odpoiiedzkara1980 pisze:AHA no i jeszce waznym jest czy dziecko bedzie uznane przez swojego tate czy nie, czy on bedzie mial zasadzone alimenty czy tez nie. Jezeli nie uzna dziecka i bedziesz miala wpis ojciec NIEZNANY to bedziesz od razu traktowana jako sam. matka i dostaniesz zasiłek z tego tytulu, jezeli natomiast on uzna dziecko i bedzie na nie płacił alimenty to oki jezeli natomiast ich nie bedzie płacil to najpierw musisz oddac sprawed o sadu o zasadzenie alimentów i zgłoszenie tego do komornika i wtedy juz bedziesz traktowana jako samotna matka i dostaniesz zasiłek w wysokosci 220 zł
co do alimetów to nie bede go sadzidz bo mi mama nie kaze bo on pracuje za granica i jak ja ga podam to jego rodzice będom płacic a ja tego nie chce. Wiesz no ja mam dochody dostaje ręte po moim tacie 280zł z tego płace za szkołe 150zł miesecznie.Słyszałam ze jest jeszcze dofinansowanie do szkoły jak kogosz za bardzo nie stac nie wiesz czy to jest prawda i gdze sie moge o to starac ????? w moim przypadku tak jest.Dostane rete zapłace szkołe i co mi zostanie ??? nawet nie che o tym myslec. pozdrawiam
jaszczurko - jeśli mogę się wtrącić, to nie myśl, co Ty chcesz albo Twoja mama, a myśl o dziecku. Ne jesteś w stanie przewidzieć, co Was czeka w przyszłości.
A tak OT, jeśli odpowiadasz na ostatnigo posta nie musisz go całego cytować.
reklama
jaszczurka
wiem ze nie musze go całego cytowac ale nie wiem jak to sie robi zeby go nie cytowac całego wiesz chodzi o to ze (ojciec)Joaśka pisze:jaszczurko - jeśli mogę się wtrącić, to nie myśl, co Ty chcesz albo Twoja mama, a myśl o dziecku. Ne jesteś w stanie przewidzieć, co Was czeka w przyszłości.
mojej kruszynki powiedzał ze bedze mi dawał pieniądze w sumie tpo przesyłał jesli nie to wiadomo ze tego mu nie odpuszcze ???
pozdrawiam
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.