reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prasowanie ubranek???

A ja wiekszosc prasuje! W sumie to tez zalezy od tego czy pranie lezy dlugo w prace... bo jak wywiesze od razu to wiekszosc nie trzeba prasowac. Ale jak wyciagne pranie po godzinie czy paru godzinach to pranie jest jak krowie z d**y wyciagniete to wtedy prasuje wszystko!

reklama
my tez prasujemy od poczatku wszystkie ciuszki, maly ma azs wiec tym bardziej musze wszystkie bakterie zabijac , zwlaszcza te ,kotr e maja najblizszy kontakt z dzieckiem.zreszta zalecane jest prasowanie do ukonczenia przynajmniej roku przez dziecko

A ja uważam,ze prasowanie ubranek jest koniecznie bo nic lepiej nie usuwa różnego rodzaju bakterii( wysoka temperatura). Ja też nie lubię prasować i na wszystko brakuje mi czasu ale jak trzeba to trzeba:)

Ja prasuje i maleństwu i starszej córze wszystko to co wymaga prasowania ze względu na pogniecenia. Jeżeli prasuje swoje ubrania, bo nie chcę chodzić w pogniecionych to dlaczego miałabym ubierać dzieci w pogniecione ciuszki.:-p:-p

Niby prasowanie zabija bakterie...ale trzeba zdawac sobie sprawe ,ze bakterie sa wszedzie a wszystkiego wyprasowac sie nie da...;-)Moje dziecko ma wyprasowane ciuszki a np. raczkuje po podlodze,ktorej nie zmywam przeciez co godzine,by usunac wszelakie bakterie z jego drogi :-D

Dlatego ja prasuje dlatego,ze nie podobaja mi sie wygniecione ciuszki a nie dlatego,ze zabijam bakterie :sorry2:a tez nie zawsze prasuje i nie wszystko...to zalezy od tego ile w danym dniu mam roboty i ile prasowania...ale staram sie jednak prasowac bo jak nie wyprasuje to mam poczucie niespelnionego obowiazku:-D

Ja prasowałam na samym początku, nie wiem kwestia może 2mc. Potem zabrakło czasu, mąż wciąż w pracy. Nic synkowi się nie działo i nie dzieje do dziś z tego powodu, że nie prasuję ubranek. :)

reklama
Ja tez starszemu prasowałam kilka miesiecy a młodszemu kilka tygodni, trzeciemu to pewnie wcale;) jak w tym kawale z połknięta moneta;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry