reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test ciazowy bez objawow a wczesniejsze poronienie

jagoo2

Fanka BB :)
Witam, na poczatku sierpnia mialam lyzeczkowanie w 12tc. Po badaniu u ginekologa po zabiegu bez usg dostalam zielone swiatlo, ze w 2 cyklu mozemy sie starac. I tak 13 w piatek na tescie ujrzalam dwie kreski :) jestem szczesliwa, udalo sie od razu. Ale niestety gdzies z tylu glowy jest przerazenie.
Poki co wizyte u gin mam za niecale 2 tyg. Zastanawia mnie jedna rzecz, nie bola mnie prawie wcale piersi, nie sa nabrzmiale /to 5tydzien/Ostatnio to w zasadzie bylo pierwsza oznaka ciazy. Mam jakies lęki przed pierwszym usg, pielegniarka mnie dosc szybko umowila, bo juz w 6t2d. Chce juz byc tylko szczesliwa pozbyc sie lękow, czuje ze bedzie dobrze. Nie chce sie bac.
Czy w zwiazku z tym, ze ostatnio poronilam, powinnam prosic lekarza o jakies leki na podtrzymanie np? Czy powinnam zwrocic na cos szczegolna uwage? Jak tylko dostane zaswiadczenie o ciazy, chcialabym pozostac w domu i nie wracac do pracy. Czy kolejna ciaza po poronieniu traktowana jest inaczej? Zaznaczam ze jestem po 35 r.z. jednakze nie mieszkam w Polsce

reklama
W Polsce pewnie bys dostala ,luteine bądź duphaston , dobrze ze Cie wcześniej umowila , piersiami sie nie przejmuj ,ja poronilam 2 razy za 3 razem tez mnie nic nie bolało, gdyby nie pozytywny test i beta nawet bym nie wiedziala ze to ciąża, a było wszytko ok urodziłam zdrowa córkę

W Polsce pewnie bys dostala ,luteine bądź duphaston , dobrze ze Cie wcześniej umowila , piersiami sie nie przejmuj ,ja poronilam 2 razy za 3 razem tez mnie nic nie bolało, gdyby nie pozytywny test i beta nawet bym nie wiedziala ze to ciąża, a było wszytko ok urodziłam zdrowa córkę
Czy robilas jakies badania po dwoch poronieniach?

Nie , te zwykle podstawowe , tsh warto sprawdzić, i ja zaczęłam brać kwas foliowy zmetylowany oraz wit b12 tez zmetylowana, do tego od serduszka acard

Nie , te zwykle podstawowe , tsh warto sprawdzić, i ja zaczęłam brać kwas foliowy zmetylowany oraz wit b12 tez zmetylowana, do tego od serduszka acard
DZieki za odpowiedz, ja teraz wlasnie jestem w biochemicznej, spada mi hcg, ale dosc powoli, a dwa meisiace temu mialam lyzeczkowanie. CZyli tez drugie poronienie. Tez biore zmetylowany kwas, a wit b, masz jakies namiary? czy cokolwiek z neta?

Każda ciaza inna więc możliwe ze nie ma obajawow. Ja dostalam np. Duphaston jak dowiedzialam sie o ciazy bo tez byłam po poronieniu.

DZieki za odpowiedz, ja teraz wlasnie jestem w biochemicznej, spada mi hcg, ale dosc powoli, a dwa meisiace temu mialam lyzeczkowanie. CZyli tez drugie poronienie. Tez biore zmetylowany kwas, a wit b, masz jakies namiary? czy cokolwiek z neta?
Ja kupowałam z solgaru, ale są tańsze , kurcze nie pamiętam nazwy ,ale jak wpiszesz w Google ro Ci wysloczy, przykro mi ze tez Xie to spotkalo

Ja kupowałam z solgaru, ale są tańsze , kurcze nie pamiętam nazwy ,ale jak wpiszesz w Google ro Ci wysloczy, przykro mi ze tez Xie to spotkalo
Dzięki, poszukam sobie, jutro mam jeszcze wizytę u lekarza i zapytam czy robić jakieś badania i co brać itd. Mam nadzieję, że w końcu się kiedyś uda...

reklama
Mnie w pierwszej ciąży (poronionej) piersi bolały już przed okresem. A teraz dopiero zaczęły się powiększać i boleć kolo10 tyg. Wiec ciąża ciąży nie równa ;)

reklama
Do góry