reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się:):)

Witajcie kochane, mam na imię Karolina. Jestem tu pierwszy raz, dzięki mojej koleżance która jest aktualnie w tym samym tygodniu ciąży co i ja ;). Mieszkam i pracuję w Gdyni, mam już synka Wiktora 5l a teraz pod sercem kolejne serduszko! Bardzo się z tego tytułu cieszymy ja i mój prawie mąż :) (nie mamy jeszcze ślubu nie śpieszyło nam się jak do tej pory). Wam i sobie życzę spokojnego przeżywania ciąży i pozytywnego rozpakowania po jej upływie ;)

reklama
To ja sie jeszcze przedstawie :-) Nazywam sie babcia Iza, hehe, mam 31 lat (jeszcze). Mieszkam w USA w bardzo zielonym i ekologicznym stanie Oregon. Mam corcie 4 latka, z mezem znamy sie od podstawowki wiec tak cale zycie razem. Jestem farmaceuta i pracuje w zawodzie (po wielu przejsciach zeby uzyskac amerykanska licencje medyczna na bazie polskiego wyksztalcenia). Pochodze z Gdyni gdzie sie urodzilam i wychowalam.

Dziewczyny postanowiłam trochę szerzej o sobie napisać ;) (aby sobie ułatwic skopiowałam moją historię z mojego drugiego forum ;) )
Od 2001 roku walczę o zostanie MAMĄ.

W latach 2001-2003 poroniłam 3 razy, później zrobiłam sobie 2 lata przerwy aby odpocząć psychicznie i fizycznie, bo już nie dawałam rady.

Gdy postanowiliśmy z mężem znów się starać, okazało się, że nie mogę zajść w ciążę. Mieliśmy mnóstwo badań, ja różne zabiegi i wszystko wychodziło dobrze.

W końcu trafiliśmy do Poznania, do kliniki leczenia niepłodności i po badaniach okazało się, że mamy z mężem podobne do siebie 4 geny, dlatego mój organizm traktował ciąże jak ciało obce/raka i je zwalczał. Dlatego dostaję co 4 mce szczepionkę odczulającą z krwi męża brata, będę je przyjmować dopóki nie zajdę w ciążę.

W międzyczasie wykryto u mnie mikrogruczolaka (skakała mi prolaktyna) , miałam kilka IUI oraz rok temu miałam laparoskopię, podczas której nacięto mi torbiel, którą miałam wiele lat.

Niestety , po stymulacji do IUI, torbiel odrodziła się i 6 czerwca miałam druga laparoskopię. Gdy juz zaczęłam, 16 sierpnia procedurę do IVF, okazało się, tak jak pisałam już Wam wcześniej, że jestem w ciąży, stał się CUD i zaszłam naturalnie w ciążę. Jako, że mialam takie przejścia, jak wyżej opisałam, strasznie się boję o tę ciążę. Marzę aby ją donosić, przynajmniej za resztę kaski przeznaczonej na IVF dziecko by miało super wyprawkę

Hej, hej, hej :) Nazywam się Kamila, mam 24 latka i jestem z Tczewa :-) Z mężem spodziewamy się dzidziusia i jesteśmy z tego powodu baaaardzo szczęśliwi :-) Jestem w ósmym tygodniu ciąży więc jeszcze wiele wspaniałych chwil przed Nami :)

Pozdrowienia dla wszystkich !!! :)

Mam na imię Ania,wiek dinozaura (30 lat),jest to moja 4 ciąża, mam dwie wspaniałe córki: Ninka 5 lat i Lenka 3 lata,ledwo piszę ale mam nadzieję, że dam radę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mam nadzieję że razem dotrwamy do kwietnia,bo ostatnio skończyłam na 14 tyg:-:)-(

reklama
Cześć dziewczyny. Nazywam się Dorota mam 32 lata. Jestem mężatką od 11 lat i mam 10-letnią córę (jestem chyba w czołówce:tak:). Teraz przyszła kolej (a raczej ostatni dzwonek ;-)) na drugie maleństwo. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki, żebyśmy sobie mogły w kwietniu nawzajem gratulować i wymieniać porady dotyczące naszych pociech.

Do góry