reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poziom beta hcg

Cześć dziewczyny!
Dowiedziałam się o ciąży 1.12.br, w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test - druga kreska była baaaardzo blada, dlatego po 3 dniach test powtórzyłam i obie kreski były wyraźne. Na teleporadzie otrzymałam skierowanie na badanie beta hcg i w piątek byłam na pobraniu krwi. W dniu dzisiejszym otrzymałam wynik i na 5 tydzień 3 dzień mój wynik to 448. Niby mieści się w normie, ale nie ukrywam, że nieco się zestresowałam, ponieważ w poprzedniej ciąży w 5 tygodniu mój wynik beta hcg wynosił 6k. Czy niższy wynik powinien mnie niepokoić? Dodam, że w dniu jutrzejszym idę na pierwszą wizytę do ginekologa w związku z ciążą. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Chciałabym spróbować nieco uśpić mój niepokój…

reklama
Jak wyżej. Nie liczy się jednorazowy wynik tylko przyrost po 48 h. Nastaw się też że przy takiej becie może nic nie być na USG żebyś się nie zestresowała. Najczęściej widać coś na dobrym sprzęcie gdy beta jest powyżej 1-1.5 tys.

Tak jak dziewczyny piszą , patrzy się na przyrost ,wtedy wiadomo czy ciąża rozwija się na tą chwilę prawidłowo . Na USG będzie dopiero widać coś powyżej 1000. Więc jedyne co ginekolog może zrobić to wysłać nie na ponowne badanie bety .

Skoro w piątek wynik był 448 i beta będzie dobrze przyrastać to do jutra już powinno być spokojnie ponad 2000 i ba pewno będzie coś widać. Nie stresuj się tylko spokojnie poczekaj.

Hej dziewczyny. W poniedziałek w dzień @ moja beta wynosiła 78,5 a 4 dni później w piątek 491,2 (nie mogłam zrobić wcześniej bo były święta) czy ten przyrost jest ok? Bardzo się martwię bo rok temu miałam puste jajo płodowe a wizytę mam dopiero za tydzień.

Hej dziewczyny. W poniedziałek w dzień @ moja beta wynosiła 78,5 a 4 dni później w piątek 491,2 (nie mogłam zrobić wcześniej bo były święta) czy ten przyrost jest ok? Bardzo się martwię bo rok temu miałam puste jajo płodowe a wizytę mam dopiero za tydzień.
Można wpisać w kalkulatory na necie i wychodzi czy beta przyrasta prawidłowo. Na ten moment jest w normie

reklama
Na kalkulatorze pokazuje 525% wzrostu a jak czytałam to beta po 96 h powinna rosnąć min o 175%

Według kalkulatora jest w normie:

Zrzut ekranu 2024-12-29 141351.png

Jednakże betę bada się co 48h bo wtedy najlepiej widać czy przyrost jest odpowiedni.
Co z tego, że u mnie beta w poniedziałek była X, w piątek była Y i według kalkulatora była w normie skoro w połowie przyrost był nieprawidłowy.

Zbadaj sobie bętę we wtorek, w sylwestra i powtórz w piątek. Bo domyślałam się, ze dzisiaj nie zrobiłaś

Do góry