reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

to ja juz nie wiem moze jutro tam drynkne i zapytam czy to wogole dostali...bo jakos te oplacone koperty mnie nie przekonuja jesli chodzi o wazne dokumenty

reklama
to się do Liverpoolu wysyłało,ja myślę buziaczek ze na dniach powinnaś dostać,ale zadzwoń jak ci to ma nie dawać spokoju

a zobacze jaki humor bede miala:zawstydzona/y: bo cos ostatnio mi hormony swiruja nie wiem tez tak macie?? np. panikuje strasznie przed tym porodem i smieje sie z niego w jednej minucie a w drugiej placze...masakra...jak widze jakie on ma duze cialko jak mi po brzuszku sie przesuwa to jakos nie moge sobie wyobrazic urodzic takiego klocka....juz bym chciala zeby bylo po wszystkim i zeby juz byl ze mna - zeby jakos ten porod ominac...taki skok w czasie zrobic...

Dziewczyny mam takie pytanie, z racji tego, ze bede jeszcze w Pl przed porodem to chcialabym rpzywiezc z tamtad rzeczy ktorych tutaj dla malej nie kupie... macie jakies pomysly?? Slyszalam o jakiejs witaminie ktorej tutaj dzieciom nie podaja... D? Za wszelkie pomysly bede bardzo wdzieczna:tak::-)

faktycznie witaminy D tutaj dzieciom nie podają, ale poczytaj w necie, czy jest konieczne podawnie, ja mojej córci nie dawałam, teraz też małemu nie będę dawać
a tak poza tym to nie mam pomysłu co by przywieźć z Polski dla maluszka :confused:

masala ja z polski mialam : Lakcid, Cebionmulti(witaminy A, D3, E, C B1, B2 i B6), kupilam paracetamol w czopkach i czopki glicerynowe (na zatwardzenie) mialam jeszcze preparat na kolki.

Ja slyszalam, ze powinno sie te witamine D podawac, zwlaszcza biorac pod uwage, ze tu jest duzo mniej slonca niz w pl. A w pl podobno zawsze ja podaja.

Ogolnie wit D jest podawana w Polsce i reszcie panstw po prawej stronie( troche traktowane jako bardziej podatne na jej nie dobor) tutaj nie podaja bo nie ma takich wskazan na krzywice. ALe wiadomo kazdy ma swojego lekarza i zasiegnac informacji zawsze mozna.

masala jeszcze pomysle i napisze co mozesz przywiezc.

reklama
Do góry