Ana79 - to jakis horror...moze w Norwegii nie znaja Nutramigenu i dlatego robia problemy??? Pewnie nie rozumieja co polski lekarz napisal i w tym jest problem...boshe...najgorsze, bo cierpi Twoj maluszek...moze poszukaj w sklepach jakis hipoalergicznych mlek dla malego....przeciez to paranoja, zeby nie chcieli dziecku przepisac mleka....a jesli alergie sie wzmaga stosujac nieodpowiednie preparaty to pozniej tylko marsz alergiczny sie szykuje - w tym astma, ciagle zachorowania
reklama
Tak czy owak, kupilam malemu Bebiko Junior 3 i no problem - nic sie nie dzieje niepokojacego, zero wysypek, normalne kupki, nie ma bolu brzuszka...stad wynika, ze chyba nietolerancja sobie poszla precz...ale nadal uwazamy na nowe produkty.
W naszej przychodni też niestety jest wymóg dostarczenia zaswiadczenia od alergologa.Pierwsze po ukończeniu przez dziecko roku.Mój Kacper skonczył juz dwa latka i pewnie zaczną wołac następne.Ciekawe,że w jednych przychodniach wymagaja takiego zaświadczenia a w innych nie.Pewnie pediatrzy boją się,że matki będą handlować tym mlekiem albo karmić nim całe rodziny.A to takie paskudztwo.Szkoda słów.Pozdrawiam wszystkie mamy alergików.
Ja też musiałam dostarczyc zaświadczenie od alergologa lub dermatologa jak Patryk miał około 16 miesięcy bo inaczej musiałabym płacic za Nutramigen 100%
Teraz pije mleko sojowe Isomil też 2,to jest mleko od 6 miesiąca więc chyba nie ma innych dla straszych alergików.
Teraz pije mleko sojowe Isomil też 2,to jest mleko od 6 miesiąca więc chyba nie ma innych dla straszych alergików.
aga mój synek pije bebilon pepti 2 i lekarka powiedziała, że już po tym mleku nie ma już żadnego następnego
reklama
My od jutra przechodzimy na pepti (dietetyk powiedziała,że można spróbować) i tak sie wlaśnie zastanawiałam czy 2 czy junior...
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że alergia u waszych maluszków mija...ja to boję się tak sprawdzać bo mojej Natalci ostatnio powyskakiwała jakaś wysypka alergiczna na buźce...chyba reakcja na soje ale nie mam 100% pewności...w lutym seria testów na mleko,soję,kurz i jajo.Jakbysmy pozbyli się tej skazy to już z reszta byłby luz
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że alergia u waszych maluszków mija...ja to boję się tak sprawdzać bo mojej Natalci ostatnio powyskakiwała jakaś wysypka alergiczna na buźce...chyba reakcja na soje ale nie mam 100% pewności...w lutym seria testów na mleko,soję,kurz i jajo.Jakbysmy pozbyli się tej skazy to już z reszta byłby luz
reklama
Podziel się: