reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powyżej 12 miesięcy problem z receptą na Nutramigen

Ana79 - to jakis horror...moze w Norwegii nie znaja Nutramigenu i dlatego robia problemy??? Pewnie nie rozumieja co polski lekarz napisal i w tym jest problem...boshe...najgorsze, bo cierpi Twoj maluszek...moze poszukaj w sklepach jakis hipoalergicznych mlek dla malego....przeciez to paranoja, zeby nie chcieli dziecku przepisac mleka....a jesli alergie sie wzmaga stosujac nieodpowiednie preparaty to pozniej tylko marsz alergiczny sie szykuje - w tym astma, ciagle zachorowania :(

reklama
Tak czy owak, kupilam malemu Bebiko Junior 3 i no problem - nic sie nie dzieje niepokojacego, zero wysypek, normalne kupki, nie ma bolu brzuszka...stad wynika, ze chyba nietolerancja sobie poszla precz...ale nadal uwazamy na nowe produkty.

znają te mleko , ale to troche dziwaczne podejście, i męczy mnie to czekanie , właśnie wrócilam z pl i przytargalam 16 puszek:tak:

W naszej przychodni też niestety jest wymóg dostarczenia zaswiadczenia od alergologa.Pierwsze po ukończeniu przez dziecko roku.Mój Kacper skonczył juz dwa latka i pewnie zaczną wołac następne.Ciekawe,że w jednych przychodniach wymagaja takiego zaświadczenia a w innych nie.Pewnie pediatrzy boją się,że matki będą handlować tym mlekiem albo karmić nim całe rodziny:-D:-D:-D.A to takie paskudztwo:szok::szok::szok:.Szkoda słów.Pozdrawiam wszystkie mamy alergików.

to sa bzdury lekarki najlepiej ja zmien moja mala jadla nutramigen 2 do 1.8 roku i nie bylo zadnego problemu zadnych zaswiadczen mi nikt nie kazal przynosic

Ja dzisiaj wysłałam męza po receptę na bebilon pepti. Lekarka mu nie dała tylko kazała kupić zwykły bebilon junior:crazy:.
Mam pytanie czy są mleka dla alergików po roku, czy to są cały czas te z numerem 2 ?

Ja też musiałam dostarczyc zaświadczenie od alergologa lub dermatologa jak Patryk miał około 16 miesięcy bo inaczej musiałabym płacic za Nutramigen 100%:eek::szok:
Teraz pije mleko sojowe Isomil też 2,to jest mleko od 6 miesiąca więc chyba nie ma innych dla straszych alergików.

reklama
My od jutra przechodzimy na pepti (dietetyk powiedziała,że można spróbować) i tak sie wlaśnie zastanawiałam czy 2 czy junior...
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że alergia u waszych maluszków mija...ja to boję się tak sprawdzać bo mojej Natalci ostatnio powyskakiwała jakaś wysypka alergiczna na buźce...chyba reakcja na soje ale nie mam 100% pewności...w lutym seria testów na mleko,soję,kurz i jajo.Jakbysmy pozbyli się tej skazy to już z reszta byłby luz:zawstydzona/y:

reklama
Do góry