reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót Do Pracy

Kasiu zgodnie z prawem pracy pracodawca nie moze Cię wysłac na taką delegację.
Ja bym sie nie zdecydowała na taki wyjazd. Chociaz Wojtek zostaje chętnie z kazdym i nie ma problemów z jedzeniem.

reklama
Sylwia masz rację .. ja też bym chyba sie nie zdecydowała ... eale czy to prawo nie obejmuje tylko kobiet karmionych piersią czy to się tyczy dzieci które nie ukończyły jakiegoś wieku? gdzieś coś czytałam ale nie pamietam dokładnie

Ja na razie nigdzie dalej się nie ruszam bez Wojtka. Na szczęście w pracy są wyrozumiali i nigdzie jeździć nie muszę, jeśli nie chcę.

Art. 178 § 2 Kodeksu Pracy:
Pracownika opiekuj​
ącego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać w godzinach nadliczbowych, w porze

nocnej, w systemie czasu pracy, o którym mowa w art. 139, jak równie​
ż delegować poza stałe miejsce pracy.

Kasia, a od siebie: nigdy w zyciu nie zostawilabym Mateusza w tej chwili na tak dlugo. I mam zamiar wykorzystywac swoje prawa w tej kwestii tak dlugo, jak sie da. Niech Twoj pracodawca dziala zgodnie z prawem, a Ty nie miej wyrzutow sumienia, ze sie migasz.

Cześć Dziewczyny,

nie mogłam się wymigać od wyjazdu...napiszę Wam jak to wygladało:
pomimo wewnętrznych oporów we środę pojechałam a dzisiaj wróciłam.... Okropnie było bez maleństwa. Myślałam że plusem całego nieszczęścia będzie chociaż fakt że się wyśpię. Ale oczywiście i tak budziałam się w nocy kilka razy więc specjalnie wcale się nie odespałam. Nie wspomnę że nie wiem jaki mi rachunek przyjdzie bo dzwoniłam kilka razy dziennie a że byłam za granicą policzą mnie za roaming...Ale za to mąż zdawał mi szczegółową relację:) Ogólnie było ciężko.
Dzisiaj wróciłam, Zosia przywitała mnie tak radosnym uśmiechem że od razu wiedziałam że wszystko OK (poza tym że ma jakieś nowe uczulenie ale to i przy mnie by się zdarzyło). I umie mnóstwo nowych rzeczy!!!!

Kolejny raz na dłużej zostawię Zosię za 4 miesiące kiedy będę miała kolejną konferencję. Mam nadzieję że wtedy będzie mi łatwiej....

Heaterek,

mam zadaniowy system pracy więc o godzinach nadliczbowych nie ma mowy. Próbowałam dyskutować na temat oddelegowania poza stałe miejsce pracy - zaproponowano mi żebym Malutką zabrała ze sobą (i nianię też mogłam zabrać).
Ale bałam się: lot samolotem, zmiana klimatu, ciśnienia... Wybrałam mniejsze zło....

reklama
Do góry