reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)

my w trakcie rozmów z kandydatkami na nianie....
bardzo ciężko :-(
ale może uda się znaleźć kogoś odpowiedzialnego i z sercem.

reklama
niestety można :-(
Mamo Stacha, strasznie mi przykro. ale może nie ma tego złego...
trzymam kciuki, żeby się poukładało.

Mamo Stacha strasznie mi przykro :-(... nie znam się dobrze na prawie pracy, ale wydaje mi się, że jak kobieta wraca po macierzyńskim na niepełny wymiar czasu pracy np. na 7/8 etatu to jest przez rok chroniona przed zwolnieniem :confused2: Najlepiej byłoby podpytać jakiegoś kadrowca ;-) chyba mei siostra coś więcej się na tych sprawach zna ;-)

Mama Stacha
Odp: Powrót do pracy (nasze prawa, organizacja, obawy)
A u mnie nie będzie powrotu. Byłam dziś na rozmowie z szefem i podziękowano mi za współpracę :-(​
Mamo Stacha, bardzo mi przykro... :-(
a były jakies symptomy ze mogą tak postąpić ?

oni nie mogą zwolnić jak sie jest na macierzyńskim ale chyba cos takiego jest ze wroci sie na jeden dzień do pracy i na następny mogą dać wypowiedzenie....

reklama
wiec moja siostra jutro to jeszcze posprawdza bo nie jest pewna jaki jest ten czas ochrony ale na 100% wiem ze po macierzynskim pracodawca ma obowiazek przywrocic kobiete na to samo badz rownorzedne stanowisko pracy ze stawka taka jak by nie byla na macierzynskim /to znaczyz e jesli przez te pol roku byly jakies podwyzki to musza byc one rowniez uwzglednione/ i powiedziala ze w takiej sytuacji to nie ma co sie 10 min zastanawiac tylko dawac do sadu pracy i wysadzic odszkodowanie nawet rocznego wynagrodzenia !!

Do góry