reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do Polski

dzięki za odpowiedż Sewa, a syna szczepiłaś wg podstawowego kalendarza szczepień czy robiłaś jakieś dodatkowe? Ja po prostu boję się, że gdzieś powiedzą mi 'nie i już', no ale tego nie przewidzę i na pewno będę walczyć o swoje :)

reklama
dzięki za odpowiedż Sewa, a syna szczepiłaś wg podstawowego kalendarza szczepień czy robiłaś jakieś dodatkowe? Ja po prostu boję się, że gdzieś powiedzą mi 'nie i już', no ale tego nie przewidzę i na pewno będę walczyć o swoje :)

Ja syna szczepiłam tylko podstawowymi.... nie wierzę we wszystkie te szczepionki skojarzone, w szczepionki na rota wirusy itp. Dziś wszyscy nawołują do nich, a za kilka lat dowiemy się, że były do bani. Więc ja dziękuję.
Nie mogli tego zrozumieć tutejsi lekarze... no bo jak to???? Oni mi proponują takie cudne szczepienia ZA DARMO, a ja ich nie chcę????? Ano nie chcę ;-)

A o swoje zawsze trzeba walczyć, bo jak odmawiają to bez żadnej podstawy, tylko z czystej niewiedzy.... więc trzeba ich uświadamiać :-)

JA w Polsce korzystalam z karty jak synek mial goraczke i biegunke i nie bylo tez u nas problemu przyjeli go odrazu zbadali i wypisali recepte.A MOj polski ginekolog ktorego odwiedzam jak jestemw POlsce mowi ze oni byli by szczesliwi gdyby wszystkie pacjentki mialy ta karte i to ubezpieczenie.
A co do szczepionek to jest tak ze moze kiedsy sie okazac ze szkodliwe byly i nie potrzebne ale moze sie tez okazac ze jednak pomogly ze dobrze ze dziecko zabezpieczylismy ze jednak dzialaja z tym to nic nie wiadomo i mozna uwazam w dwie strony patrzec bo to jest akurat wielka niewiadoma.A wirusy tak sie mutuja ze nigdy nie wiadomo czy jednak nie pomoze dziecku lagodniej przejsc nie jednej choroby.

A co do szczepionek to jest tak ze moze kiedsy sie okazac ze szkodliwe byly i nie potrzebne ale moze sie tez okazac ze jednak pomogly ze dobrze ze dziecko zabezpieczylismy ze jednak dzialaja z tym to nic nie wiadomo i mozna uwazam w dwie strony patrzec bo to jest akurat wielka niewiadoma.A wirusy tak sie mutuja ze nigdy nie wiadomo czy jednak nie pomoze dziecku lagodniej przejsc nie jednej choroby.

Każdy ma w tym temacie swoje zdanie.... i całe szczęście, że mamy możliwość wyboru :tak: ale to nie wątek na temat szczepień ;-) więc pozdrawiam i zmykam :tak:

Ńiewiem czy ten post jest jeżdżę ważny ale może ktoś będzie znał odpowiedzi na moje pytania
Wiec obecnie jestem 7 lat w ie i za 3 tygodnie wracam do polski na stałe teraz tylko czekam na maternity benefit i bedziemy lecieć do pl pierwsza dzidzie rodzilam tutaj a droga będę w pl troszkę dużo papaierkow trzeba załatwiać ale cóż
Mój mąż jest juz zatrudniony w pl i dodał nas do swojego ubezpieczenia w klinice w której będę rodzic pani powiedziała ze potrzebuje historie ciazy ta europejska kartę zdrowia i jeszcze kilka innych ale sama nie wiedział jakie
Jak któraś z was zna odpowiedz była bym bardzo wdzięczna lub była w podobnej sytuacji zawsze to lepiej usłyszeć czyjąś przygodę z powrotem do polski

Do góry