reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powinnam się martwić?

Hey.
Na zdjęciu moje dane...2 sierpnia miałam gwałtowne hamowanie . Po czym dostałam silne bóle w krzyżu i bóle miesni oraz podbrzusza. Zgłosiłam się do szpitala. Po USG dostałam opis
GS 18mm YS 4mm i nic więcej. ...
Lekarz stwierdził że ciaza jak ciąża i za tydzień zlecił kolejne usg. Czy nie powinno już widać zarodka ?
Dodam że ustala zgaga która miałam codziennie a pojawiła się biegunka .

Załączniki

• Screenshot_2018-08-05-17-19-38.png
    Screenshot_2018-08-05-17-19-38.png
    60,2 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Hey.
Na zdjęciu moje dane...2 sierpnia miałam gwałtowne hamowanie . Po czym dostałam silne bóle w krzyżu i bóle miesni oraz podbrzusza. Zgłosiłam się do szpitala. Po USG dostałam opis
Lekarz stwierdził że ciaza jak ciąża i za tydzień zlecił kolejne usg. Czy nie powinno już widać zarodka ?

Ja miałam silną zgage a później wlasnie biegunkę. Każdy przechodzi ciążę inaczej ale myślę że nie masz się czym martwić:)

gwałtowne hamowanie raczej nie ma wpływu na ciążę, także się nie martw :) ustanie zgagi, pojawienie się biegunki też nie jest niepokojące.

a jesteś pewna, że owulacja się nie przesunęła i nie była później? GS wskazuje na 6 tydzień ciąży, a nie 7 jak wg Twoich wyliczeń. jeśli jesteś pewna, że owulacja nie była później to na tym etapie (6tc +5) raczej powinien już być zarodek i tętno. weź też pod uwagę, że tak wczesne usg jest obarczone dużą granicą błędu, dużo zależy od lekarza i sprzętu.

jak się bardzo niepokoisz to powtórz usg. a najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi w odstępie 48h i wtedy będziesz wiedziała, czy ciąża rozwija się prawidłowo.
powodzenia!

Hey.

Hamowanie nic nie powinno zaszkodzic
Słyszałam że niektóre kobiety mają biegunkę z Początku a o zgadze zapomnij... Ona się może pojawiać i znikać na parę dni np.
Czekaj do następnego USG i badZ dobrej myśli

Do góry