Kitsune
Moderator
Cześć. Pytanie do mam, których dzieci miały powiększoną komorę serca. Niecałe 3 tygodnie temu urodziłam córkę, już drugiego dnia po porodzie została zabrana na obserwację ze względu na nieregularny oddech, oraz "skrzypienie" w trakcie snu. Wszystkie badania wyszły okej, poza echem serca. Okazało się, że mała ma nieznacznie powiększona lewą komorę serca - to prawdopodobnie przez cukrzycę ciążową, która została rozpoznana dopiero przy przyjęciu mnie na porodówkę. Za kilka miesięcy mamy zgłosić się na kontrolę do kardiologa, ale chciałabym już teraz wiedzieć czego mogę się spodziewać. Czy to może się cofnąć? Czy druga komora jakoś "nadrobi"? Jak wygląda leczenie jeśli okaże się, że jednak nadal jest powiększona/powiększa się dalej? Czy może nas czekać operacja?
Niestety w szpitalu nikt nie umiał mi odpowiedzieć czego mogę się spodziewać, a internet mnie przeraził, dlatego przychodzę z tymi pytaniami do Was bo być może któraś z Was była w podobnej sytuacji.
Niestety w szpitalu nikt nie umiał mi odpowiedzieć czego mogę się spodziewać, a internet mnie przeraził, dlatego przychodzę z tymi pytaniami do Was bo być może któraś z Was była w podobnej sytuacji.