reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poważne problemy przy karmieniu:( Pomocy:(:(!

Twoja mała ma typowe objawy jak przy ząbkowaniu.To,że dwa juz wyszły,to przecież nie koniec,pora na następne.Trzeba pozwolic jej na te przerwy w jedzeniu,bo ją po prostu dziąsełka bolą.albo uzyj żelu bobotic czy innego przed karmieniem.byc może,jak szły te dwa pierwsze,myslałaś,że to kolki,gdy się podobnie zachowywała:)>Oby to było tylko to ,a nie cos powazniejszego,trzymaj się:).

reklama
powiem wam ze ja miałam podobnie, mały sie budzil z płaczem, pociągnął potem niechcciał znowu płacz itd, potem okazało sie ż to idą mu 3 zeby na raz:szok:. wiec co tu sie dziwic ze taki niespokojny był.:)

U nas jest to samo teraz. Mały domagał się jedzenia co 3 godziny i pił po 120 ml a teraz pije co 4 co 3 czasami co 2 i pół po 60-70ml. Diety mu rozszerzyć nie mogę bo ma bakterię i bierze antybiotyk, ale wydaje mi się że to osłabienie apetytu to od zębów bo strasznie się ślini i paluchu non stop w buzi.

może Twoje szaleństwo ją tez troszke zniechęca.. zupki i inne papki zostaw aż mała skończy 6 miesięcy, póki co zrelaksuj się choć troszkę żeby ona nie czuła takiej presji, i jej zaufaj, dzieci naprawde są super mądre

zgadzam się w 100%
i odpuść trochę
potrzebuje jeść teraz co 1 godz po 30 ml to tak rób
zaufaj swojemu maleństwu

Zoska tez tak miałą, mniej więcej w tym samym czasie, przełom 4 i 5 miesiąca. Byłam u dwóch pediatrów, leczyłam antybiotykiem, robiłam badania moczu, krwi. I nic. Zacisnęłam zęby i stwierdziłam, że póki sie rozwija i nie traci na wadze, to spróbuje nie panikować. Trzymałysmy sie stałych pór karmienia i nie jest zle. Nadal potrafi wypić 60 ml mleka i nie ruszyc wiecej, ale odpuszczam jej.
A do deserków i obiadków Twoja mała się przyzwyczai.

Do góry