Kochane Kobitki, czy któraś z Was cierpiała w 21tc na potworny ból krocza?
( z dnia na dzień jest coraz gorzej, nie mogę siedzieć, są problemy ze wstawaniem a dziś już praktycznie „wyje” z bólu. Nie mam sił nawet na wizytę by się ubrać i wyjść do lekarza. Co to może być? Rozumiem w 3trynestrze..,ale żeby teraz? Dzidzia na połówkowym ważyła 420g... ja przed ciąża 53kg-170cm wzrostu. Czy to może być skracająca się szyjka macicy? Na usg jeszcze tydzień temu miałam 3,5cm...
( pomóżcie
reklama
Rozwiązanie
Ja na drogi moczowe pije fitolizyne. Dobrze ze ból krocza już minął. U mnie bez zmian.Hej na szczęście już przeszło, teraz zmagam się z zapaleniem pęcherza walczę z tym no i nic:////
W poprzedniej ciąży jak i w tej będę mieć cc, że względu na to że rozejscie już jest duże. Biorę tylko wapno. A po porodzie trochę bolało ale po 6 tyg już było ok.Lekarz Ci coś doradził na to ??
W pierwszej ciąży przeszło po porodzie ?
No to dobrze ze przeszło, może coś tam się rozciągało i stad ten ból,
Pij dużo soku z żurawiny, a jeśli to nic nie da musisz jakaś furagine brać - ale skonsultuj się lepiej z lekarzem przed
Ból jest okropny ja np. Od dziś nie mogę się zupełnie ruszać, ale bardziej się obawiam, ze to szyjka zaczęła się skracać obym się myliła. A jest na ten ból jakiś sposób choćby domowy? Myślałam, ze ten ból pojawia się na jakiś czas i po rozciągnięciu znikaTo ból spojenia łonowego.
Ciało przygotowuje się do porodu, układ miednicy się zmienia, staje się bardziej plastyczny.
Też przez to przechodziłam, łatwo nie było. Minie po porodzie, nic z tym nie zrobisz.
![Thumbs up :thumbsup: 👍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f44d.png)
Ostensible
Fanka BB :)
Mnie tez tak boli krocze - (spojenie łonowe )już od 3 msc , najgorzej jest jak dużo pochodzę... wtedy z boku na bok w łóżku nie mogę się odwrócić, nie mówię o założeniu spodni czy skarpetek
Ale nie jest powiedziane ze to samo jest u Ciebie - lepiej poradź się swojego lekarza
Ale nie jest powiedziane ze to samo jest u Ciebie - lepiej poradź się swojego lekarza
To ja mam to o czym piszesz, ale od 21tyg ciąży. Mąż pomaga mi zakładać skarpetki spodnie buty nie mogę się schylić. A w kt miesuacu ciąży Jesteś obecnie? Ja biorę od dziś Nospe bo nic innego nie mam..Mnie tez tak boli krocze - (spojenie łonowe )już od 3 msc , najgorzej jest jak dużo pochodzę... wtedy z boku na bok w łóżku nie mogę się odwrócić, nie mówię o założeniu spodni czy skarpetek
Ostensible
To ja mam to o czym piszesz, ale od 21tyg ciąży. Mąż pomaga mi zakładać skarpetki spodnie buty nie mogę się schylić. A w kt miesuacu ciąży Jesteś obecnie? Ja biorę od dziś Nospe bo nic innego nie mam..![]()
Obecnie 36+2, nospy nie brałam ale raz mnie tak już bolało ze wzielam Apap. Staram sie unikać lekow. Nie pocieszę Cię- moja ginekolog powiedziała ze będzie to do porodu a nawet dłużej .. chwile trwa zanim to spojenie się z powrotem zejdzie.
Proponowała mi jogę ale wg mnie to kompletnie bez sensu bo im bardziej się wyginam tym bardziej boli. Najlepiej jest jak dużo leżę i odpoczywam ale ileż można
Ostensible
To ja mam to o czym piszesz, ale od 21tyg ciąży. Mąż pomaga mi zakładać skarpetki spodnie buty nie mogę się schylić. A w kt miesuacu ciąży Jesteś obecnie? Ja biorę od dziś Nospe bo nic innego nie mam..![]()
W sensie boli mnie już od 3 miesięcy (a nie od 3 miesiąca ciąży) czyli od października
reklama
O mój Boże... dziś w nocy biodra uda doszły ból jak po wypadku i ból w piętach???? Tak jakby tam krew się nie dopłynęła? Szok brałam nogi w górę w dół i umierałam teraz ciut mnie rano, noc najgorsza..Obecnie 36+2, nospy nie brałam ale raz mnie tak już bolało ze wzielam Apap. Staram sie unikać lekow. Nie pocieszę Cię- moja ginekolog powiedziała ze będzie to do porodu a nawet dłużej .. chwile trwa zanim to spojenie się z powrotem zejdzie.
Proponowała mi jogę ale wg mnie to kompletnie bez sensu bo im bardziej się wyginam tym bardziej boli. Najlepiej jest jak dużo leżę i odpoczywam ale ileż można![]()
reklama
Ostensible
O mój Boże... dziś w nocy biodra uda doszły ból jak po wypadku i ból w piętach???? Tak jakby tam krew się nie dopłynęła? Szok brałam nogi w górę w dół i umierałam teraz ciut mnie rano, noc najgorsza..(((
A może Ci dzidzia uciska jakiś nerw uciska??
Albo niewygodnie spisz, dziewczyny chwalą sobie na biodra te poduszki ciążowe
Podziel się: