reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potwierdzenie obumarcia płodu u dwóch lekarzy?

Warto udać się do jeszcze jednego lekarza żeby sprawdzić co i jak, tak dla pewności. Jednak wypowiem się jako osoba przechodząca przez łyżeczkowanie, że absolutnie nikt nie zrobi zabiegu bez wcześniejszego usg.

reklama
Ja nie wiem czy ja to potrafię liczyć - dziś jest dokładnie 6 tygodni i 6 dni. To chyba dopiero jutro rozpoczynam 7 tydzień. Pomyliłam się, przepraszam. Jestem totalnie roztrzęsiona od wczoraj.
Robiłam betę - 17 stycznia miałam 99 tysięcy a dzisiaj po 4 dniach mam 127 tysięcy. Jest przyrost wiec chyba ciąża nie ustała?

Dwie pierwsze wizyty były w poniedziałek i czwartek w zeszłym tygodniu.
Wg mnie przyrost bety jest nieprawidłowy i mówi to także kalkulator...

Wg mnie przyrost bety jest nieprawidłowy i mówi to także kalkulator...
Na tym etapie się nie bada bety, a beta nie podwaja się co dwa dni jak to jest na początku ciąży.
tu lekarz pewnie zlecił sprawdzić czy po prostu rosnie.
Ale tak jak mówię, mi beta rosła a dwa tygodnie chodziłam z martwa ciążą

Jasne, zawsze warto sprawdzić. Najgorsze jest czekanie, ale niestety czasem nie da się inaczej 😟.
Mnie już na szczęście nic nie przestraszy, bo to historia sprzed ponad 2 lat, a po 4 miesiącach byłam w kolejnej ciąży, z której mam synka. Poza tym mieszkam za granicą i tu na pewno ochrona płodu nie jest taka jak w PL, do pierwszych prenatalnych mało kto traktuje ciążę na poważnie.
Mój zarodek od początku był dość mały. Później na dobrym sprzęcie okazało się, że jednak ok.
Gratuluję synka! Dokładnie, też już dochodzę do wniosku, ze nie pozostaje mi nic jak czekać. Postaram się nie panikować, bo to i tak nic nie zmieni.

Oj ja miałam podobna historie i zalecenia zgłoszenia się szpitala. Poszłam do innego lekarza a tam piekny zarodek z bijącym serduszkiem. Teraz ten zarodek ma 18 miesięcy i jest wspaniałym chłopcem.

USG przez brzuch ? Ja miałam dopochwowo na początku ciąży
Tak, miałam dopochwowo. Tylko by posłuchać serca usg było dodatkowo przez brzuch.
Oj ja miałam podobna historie i zalecenia zgłoszenia się szpitala. Poszłam do innego lekarza a tam piekny zarodek z bijącym serduszkiem. Teraz ten zarodek ma 18 miesięcy i jest wspaniałym chłopcem.
Dobrze to słyszeć :) Gratuluję :)

Lekarka wczoraj po zmierzeniu 16mm stwierdziła, że jest za duży. Dziś lekarka po tych 11 mm uznała, że rozmiar jest adekwatny do 7 tygodnia. Już sama nie wiem. Jutro idę znów na badanie do tej samej lekarki co dzisiaj. Kolejne powtórzę za kilka dni jak mówisz. Zapytam też o to czy zarodek nie jest zbyt mały. Już byłam u tylu lekarzy… Naprawdę aż się boję iść do kolejnego.
A co Ci da zrobienie jutro kolejnego USG? Ani przyrostu za specjalnie nie zobaczysz, ani nic. Może poczekaj chociaż kilka dni, żeby mozna było zobaczyć jakieś zmiany? Bo tak to poza sercem to nic nie będzie 🤷‍♀️ a akurat puszczanie serca tak wczesnie nie jest wskazane.

A co Ci da zrobienie jutro kolejnego USG? Ani przyrostu za specjalnie nie zobaczysz, ani nic. Może poczekaj chociaż kilka dni, żeby mozna było zobaczyć jakieś zmiany? Bo tak to poza sercem to nic nie będzie 🤷‍♀️ a akurat puszczanie serca tak wczesnie nie jest wskazane.
Lekarka zaproponowała żebym przyszła do jej przychodni, gdzie ma lepszy sprzęt. Przeżyłam prawie dobę będąc pewna, że poroniłam. Potrzebuje się upewnić, że wszystko jest faktycznie ok.

reklama
Do góry