reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Potrzebuję rady

blondi95

Początkująca w BB
Wcześniejsza miesiączka 13.01. Stosunek miałam 05.02 bez zabezpieczenia, dzień przed miesiączką zażyłam tabletkę EllaOne i w terminie w nocy dostałam okres czyli 10.02 Oczywiście bolał mnie brzuch tak jak zawsze tylko zdziwiła mnie obfitość krwawień. Zazwyczaj mój okres trwa 5-6 dni. Pierwsze 3 dni były w miare obfite później krwawienie nagle ustało na kilka godzin I znowu się pojawiło praktycznie okres trwał 7 dni, końcówka to takie plamienia, skrzepy I dzień po okresie zobaczyłam na majtkach taki jednorazowy różowy śluz. I dlatego się pytam czy możliwe, że to ciąża? I czy taka ,,dziwna miesiączka" mogła być spowodowana zażyciem tabletki...W dodatku dzień przed miesiączką lekarz nie widział na badaniu USG że miesiączka się zbliża, powiedział mi jeszczcze, że mam zapalenie pochwy, bo mam od jakiegoś czasu świąd w okolicach pochwy... nie wiem co o tym sądzić. Kolejne stosunki też bez zabezpieczenia 17,18,19,20 a według kalendarzyka dni płodne mam od 18 do 24.02 a owulacja przypada w środę. Mam małe bóle w podbrzuszu, często tak mam w dni płodne a w dzień owulacji ból przypominający miesiączke. Proszę o normalne komentarze.

Ostatnia edycja:
reklama
obrońca uciśnionych. Laska powinna cofnąć się do podstawowej wiedzy ze szkoły. A później wrzucać zdjęcia do neta. 1,5 tyg po okresie a ona już ciążę czuje bo jej gula w garde stoi. Mi czasami stoi gula w gardle jak czytam te posty. KOBIETY, DZIEWCZYNY I DZIEWCZYNKI JAK JUZ SIE BIERZECIE ZA SEKS TO ZAPOZNAJCIE SIE Z JEGO KONSENWENCJAMI, A PRZEDE WSZYSTKIM POZNAJCIE SWOJ CYKL I JAKI JEST SLUZ W POSZCZEGÓLNYCH DNIACH. Zanim zwrócisz mi uwagę, że No przecież ona nie miała z kim pogadać, ja też z nikim nie gadam o śluzie, nie grzebie w puśce i nie lecę z mokrymi palcami do mamy i pytam jaka pogodę zwiastuje ten sluz. Naprawdę wystarczy zasięgnąć trochę wiedzy, nie trzeba być alfa i omega aby korzystać z wujka Google, ale trzeba już być alfa i Omega żeby wrzucać zdjęcia swoich wydzielin.
Tym bardziej, że do oceny tego, że jest się w ciąży służy tylko test ciążowy i beta. A nie wygląd śluzu.

reklama
@Sokzzuka @Passtelova i co wam dało, że się wyżyłyście na dziewczynie? Lepiej wam? 😳 Takie dorosłe a głupie. Własnym córkom też byście powiedziały, żeby się doedukowały?

@blondi95 kochanie, cykle mogą być różne,czasem boli mniej, czasem bardziej. Potrafią się przestawiać, czasem są inne symptomy jak dodatkowo się stresujesz. Jak na moje uczucie guli to właśnie strach przed niechcianą ciążą. Moje okresy kiedyś wyglądały tak, że pierwszy dzień zdychanie, ale plamienia i od drugiego dnia chlust na 2 dni i znowu plamienia, łącznie czasem do tygodnia. Potem zeszłam do 5 dni, a najgorszy 2 dzień, że aż mnie z nóg ścinało. Na objawy ciąży jest za szybko. Poczekaj teraz na następny cykl, zrób sobie wtedy test w domu. Nawet jeżeli test wyjdzie negatywny to dla świętego spokoju zrób w laboratorium badanie beta hcg, wykrywa nawet wczesną ciążę. Badanie kosztuje do 40 zł, więc nie jest to coś co zrujnuje budżet, a na pewno pozwoli Ci się nie martwić. Aktualnie pozostaje czekać, także po prostu odpuść sobie rozkminy "a co jeśli". Dopiero też w 4 tygodniu od zapłodnienia widać na usg zarodek, więc lekarz też Ci nie powie. Poczekaj 👍

@Sokzzuka @Passtelova i co wam dało, że się wyżyłyście na dziewczynie? Lepiej wam? 😳 Takie dorosłe a głupie. Własnym córkom też byście powiedziały, żeby się doedukowały?

@blondi95 kochanie, cykle mogą być różne,czasem boli mniej, czasem bardziej. Potrafią się przestawiać, czasem są inne symptomy jak dodatkowo się stresujesz. Jak na moje uczucie guli to właśnie strach przed niechcianą ciążą. Moje okresy kiedyś wyglądały tak, że pierwszy dzień zdychanie, ale plamienia i od drugiego dnia chlust na 2 dni i znowu plamienia, łącznie czasem do tygodnia. Potem zeszłam do 5 dni, a najgorszy 2 dzień, że aż mnie z nóg ścinało. Na objawy ciąży jest za szybko. Poczekaj teraz na następny cykl, zrób sobie wtedy test w domu. Nawet jeżeli test wyjdzie negatywny to dla świętego spokoju zrób w laboratorium badanie beta hcg, wykrywa nawet wczesną ciążę. Badanie kosztuje do 40 zł, więc nie jest to coś co zrujnuje budżet, a na pewno pozwoli Ci się nie martwić. Aktualnie pozostaje czekać, także po prostu odpuść sobie rozkminy "a co jeśli". Dopiero też w 4 tygodniu od zapłodnienia widać na usg zarodek, więc lekarz też Ci nie powie. Poczekaj 👍
Taka dorosła, a nie zauważyła, że ja nic nie pisałam o przypadku autorki, a jedynie o pomyśle wrzucania zdjęć śluzu. Weszłam w wątek z zamiarem odpowiedzi na pytanie, bo sama z oceną śluzu miałam problem. Otrzymałam widoki, których się nie spodziewałam.

Zmodyfikuje sama twoje pytanie i na takie odpowiem - gdyby moja córka wrzucała takie zdjęcia, zapytałabym ją, czy na głowę nie upadła i czy inne swoje wydzieliny też wrzuca na publiczne forum.

Taka dorosła, a nie zauważyła, że ja nic nie pisałam o przypadku autorki, a jedynie o pomyśle wrzucania zdjęć śluzu. Weszłam w wątek z zamiarem odpowiedzi na pytanie, bo sama z oceną śluzu miałam problem. Otrzymałam widoki, których się nie spodziewałam.

Zmodyfikuje sama twoje pytanie i na takie odpowiem - gdyby moja córka wrzucała takie zdjęcia, zapytałabym ją, czy na głowę nie upadła i czy inne swoje wydzieliny też wrzuca na publiczne forum.
publiczne forum, gdzie występujesz bez imienia i nazwiska, jako anonim. Gorsze rzeczy ludzie wrzucają w sieć. Widziałam tu zdjecia z pytaniem czy to czop odpadł, o ilość krwi na podpasce, regularnie zalane testy ciążowe. I co? I nic. Nie rusza mnie to, a jak rusza to nie wchodzę i nie odpisuję. I Tobie też tą metodę polecam, bardzo dobrze działa.

Nie wiem co mam o tym myśleć. Zawsze w dni płodne miałam mokre majtki teraz tak nie jest,tylko czasami pobolewa mnie w podbrzuszu a majtki są suche. Moja szyjka macicy jest tak wysoko, że nie dosięgam jej palcem jest półtwarda I otwarta. I zastanawia mnie ten świąd w okolicach pochwy. Czy to może mieć jakiś wpływ na dni płodne I śluz?

Nie wiem co mam o tym myśleć. Zawsze w dni płodne miałam mokre majtki teraz tak nie jest,tylko czasami pobolewa mnie w podbrzuszu a majtki są suche. Moja szyjka macicy jest tak wysoko, że nie dosięgam jej palcem jest półtwarda I otwarta. I zastanawia mnie ten świąd w okolicach pochwy. Czy to może mieć jakiś wpływ na dni płodne I śluz? Czy może przez tę tabletkę którą zażyłam to rozregulowałam sobie hormony...

reklama
Nie wiem co mam o tym myśleć. Zawsze w dni płodne miałam mokre majtki teraz tak nie jest,tylko czasami pobolewa mnie w podbrzuszu a majtki są suche. Moja szyjka macicy jest tak wysoko, że nie dosięgam jej palcem jest półtwarda I otwarta. I zastanawia mnie ten świąd w okolicach pochwy. Czy to może mieć jakiś wpływ na dni płodne I śluz?
robisz sobie badanie szyjki a nie ogarniasz jaki masz sluz... nie no mądre to bardzo. Oj zajeżdża mi tu trollem

Do góry