dziwna plamka na usg to może ciąża? O to mi chodziło. We wtorek ponownie idę na wizyte i się okaże,ale nie ludzie się już wcale.O o chodzi z tym że coś moglo pyknąć bo nie rozumiem?
reklama
blanny
Fanka BB :)
Gdyby na USG była plamka wskazująca na ciążę, to beta by była duuuuuzo wyższa.dziwna plamka na usg to może ciąża? O to mi chodziło. We wtorek ponownie idę na wizyte i się okaże,ale nie ludzie się już wcale.
olka11135
dziwna plamka na usg to może ciąża? O to mi chodziło. We wtorek ponownie idę na wizyte i się okaże,ale nie ludzie się już wcale.
Literatura medyczna podaje, że aby można było zobaczyć coś na USG beta powinna być min. 750, a najlepiej to ponad 1000. U Ciebie beta jest negatywna więc nie ma szansy tutaj na żadną ciążę. Świadczy o tym nie tylko beta, ale też progesteron który w ciąży powinien być min. 11. Na podstawie badań, które wrzuciłaś (ale nie napisałaś, który to dzień cyklu, a to też ma bardzo duże znaczenie bo np. progesteron raczej powinno się badać 7 dni po owulacji, a znowu LH i testosteron na początku w 3 dniu cyklu - a tym masz wszystko razem od czapy, moim zdaniem) nie wiele można powiedzieć. Na pewno ten testosteron jest za wysoki i może utrudniać zajście w ciąże. TSH jest w normie, ale ja już się nie raz spotkałam z tym, że powinno się cały panel robić, bo samo TSH nie zawsze pozwoli ocenić prawdziwe wyniki. Do tego zdecydowanie brakuje mi tu krzywej cukrzycowej i insulinowej (masz może problemy z wagą?).
Ja tu kiedyś na staraczkach dostałam taki screen i jego się trzymałam przy robieniu badań
Załączniki
olka11135
Badania które wykonałam zleciła w czwartek pani ginekolog był to 25 dzień cyklu. A badania miałam robione w piątek i to był 26 dzień cyklu.
I lekarz nie powiedział Ci że powinnaś je wykonać w konkretnych dniach cyklu?
Zmieniłabym lekarza skoro takich podstaw nie ogarnia
jasani
To zupełnie bez sensu. Albo może Ty nie do końca zrozumiałaśBadania które wykonałam zleciła w czwartek pani ginekolog był to 25 dzień cyklu. A badania miałam robione w piątek i to był 26 dzień cyklu.
Bibi89
No niekoniecznie, mi lekarz kiedys tez zlecił badania właśnie w ostatnich dniach cyklu (fakt faktem poprzednie u niego robiłam kilka miesięcy wcześniej w bodajże 5dc wiec moze chciał cos porownac).I lekarz nie powiedział Ci że powinnaś je wykonać w konkretnych dniach cyklu?
Zmieniłabym lekarza skoro takich podstaw nie ogarnia
Edit: to był 26dc wlansie przy cyklach 28dniowych
Madame83
Mi też kiedyś endokrynolog kazała badać m.in. progesteron jak najbliżej miesiączki (ale przed oczywiście). A potem pokazywała, że jest poniżej normy (minimalnie) ale dla środkowej fazy lutealnej, tak że tego... Do dziś nie wiem o co jej chodziło, ale skupiałam się wtedy na tarczycy a nie na cyklu. Czyli może jakiś sens w tym jest, jeśli ktoś wie jaki to też chętnie się dowiem.No niekoniecznie, mi lekarz kiedys tez zlecił badania właśnie w ostatnich dniach cyklu (fakt faktem poprzednie u niego robiłam kilka miesięcy wcześniej w bodajże 5dc wiec moze chciał cos porownac).
Edit: to był 26dc wlansie przy cyklach 28dniowych
Droga Autorko, jak faktycznie wszystkie badania w jednym dniu, to może podpytaj lekarza co miał na myśli?
reklama
Madame83
Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem jak nisko może spaść przed samą miesiączką. Coś mi świta, że kiedyś czytałam, że może aż tak nisko i wtedy właśnie przychodzi okres. Ale pewna nie jestem. Ja np. przedwczoraj niecałe 4, wczoraj niecałe 2 i dziś rano okres. A Ty @Bibi89 ile miałaś w tym 26dc?pamietasz?Swoją drogą progesteron 0.20 w 26dc to chyba strasznie niski, nie?
Podziel się: