reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

potrzebuję opinii o foteliku do karmienia

Najlepszy moim i moich znajomych zdaniem to fotelik plastikowy z Ikei.taki najtańszy.kosztowal nas kolo 50zl slozyl corce do 2,5 roku zycia dosuwałam go potem do stolu.naprawdę polecam!
ale zaczęłaś go pewnie używać jak córka juz stabilnie siedziala?

reklama
Krzesełko z IKEI jest dość często polecane, Zwykłe bez żadnych akcesorii typu jak czasami w resteuracjach. Cena koło 30zł, ale lepiej ten miekki wklad na oparcie ..wychodzi w granicach 75zł . Ogólnie lekarze i fzjioterapeuci nie polecają krzesełek do momentu aż dziecko samodzielnie nie siedzi. Jak pierwsze dziecko było na tym etapie karmiłam w takim z regulacją oparcia, ale młoda się dławiła i od specjalisty usłyszałam, ze nie wazne jest czy nam jest wygodnie - dziecko nie powinno jest w pozycji lezacej ani pollezacej. Ot co pozostaje nam cwiczenie bicepsów dopoki nie beda stabilnie siedziec :D

Ja mam firmy Keter i bardzo jestem zadowolona, stabilne, nie zajmujące dużo miejsca, a przede wszystkim mega łatwe do utrzymania w czystości.
Najpierw karmilam w bujaku w pozycji prawie siedzącej (nie wyobrażam sobie dawać stałych pokarmów w pozycji pół leżącej, no chyba że lekkie prawie płynne papki ) a jak już Zosia siedziała to dopiero w krzesełko. Te bardzo rozbudowane do mnie nie przemawiaja bo jak dziecko potem zacznie Ci pluc, albo smarować wszystko rękami to bedzie trudno utrzymać w czystości szczególnie jak ma dużo zakamarków :-) ten z Ikei jest tani i powiem Ci ze całkiem ok(na wakacjach z niego korzystalam i nie ma mu co zarzucic:-)

reklama
Krzesełko z ikei mam, używa córka dwuletnia, zaczęła jak siedziała. Dla malucha niesiedzacego mam rozkładane do leżenia krzesło Peg perrego zero3 (siesta podobny model) i polecam bardzo! :) nie zebym karmiła w nim na leżąco [emoji6]syn mi w nim towarzyszy na leżąco w kuchni przy gotowaniu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry