reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dobry Pediatra, polecana przychodnia w Krakowie i okolicach

gosiane

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Jako ze oczekuje mojego pierwszego baby zaczelam rozgladac sie za jakims dobrym pediatra. Mieszkam w srodmiesciu, moze macie jakiegos lekarza godnego polecenia?

Zapraszam reszte mamus do wpisywania informacji bo pewnie kazda z nas ma taki etap poszukiwan :-)

Bylabym wdzieczna odrazu za namiary na lekarzy ;-)

reklama
Ja akurat odnosnie N. Huty, chodze tam od malego, Pediatrow znam bardzo dobrze i chociaz mieszkam daleko za Krakowem, zapisze dziecko do lekarza wlasnie tu, bo tu mam zaufanie i wiem, ze sa dobrzy :)
Moge polecic smialo dr Szywalską - Zduńczyk oraz dr Danyluk - Leks:-) obie w przychodni na os. Szkolnym

A czy ktoś kojarzy dr Nowak (nie pamiętam imienia :/), która przyjmuje również jako neurolog dziecięcy na os. Centrum B? Gdzie przyjmuje jako pediatra?

Witam,

Może któraś z mam może mi poradzić do której przychodni zapisać sie z dzieckiem. Ze względu na zamieszkanie biorę pod uwage dwie opcje Przychodnia przy ul. Teligi lub Kozłówek. Będę wdzięczna za każda opinie szczególnie te dotyczące lekarzy pediatrów.

Witajcie, czy ktoś z Was korzysta z przychodni na os. na skarpie (poradnia dziecięca) ? Czy możecie polecić jakiegos lekarza pediatre , który tam pracuje?

Zdecydowanie odradzam Skarpe. Moja siostra chodzila do doktor Olech. Totalne nieporozumienie. Pani doktor chyba bardzo nie lubi dzieci.Ja byłam ze starszym synem dr Kmieć i również nie polecam. Na wszystkie moje wątpliwosci reagowała lekceważąco. Pozatym są straszne kolejki. Potrafią odmówić rejstracji dziecka z gorączką. My chodzimy do dr Danielak na Niepodległości juz 12 lat. Pani doktor ma super podejscie. Jeszcze nigdy mi nie odmówiono rejstracji. Czasem nawet przychodzilam bez i nikt afery o to nie robił.

Wiesz terza nie ma rejonizacji. Czasem lepiej wybrać przychodnie dalej ,ale mieć lekarza z prawdziwego zdarzenia. To jest wybór na kilkanascie lat. Może akurat jest jakis dobry lekarz w okolicy,popytaj znajomych. W starej hucie jest duzo przychodni.

Ja mam podobny problem, też szukam dobrego POZ-u ale w okolicy ul. Balickiej. Za 2-3 miesiące pzreprowadzamy się do nowego mieszkania, cieszę się:-), ale muszę zmienić wiele rzeczy np. poradnię. Teraz mieszkam na Żabińcu i poradnie miałam pod nosem. Może ktoś cos mi poradzi, gdzie szukać w Bronowicach?

reklama
Jeśli ktoś "należy" do przychodni Na Wzgórzach, to ODRADZAM zapisywanie się do dr Podsiadło. Straciliśmy u niej 10 miesięcy...:/ Kiedy miesiąc temu przepisała synkowi na przeziębienie sterydy wziewne (bo jego tata ma astmę) i silny antybiotyk, uznaliśmy, że to koniec naszej współpracy. Wcześniej młody nie chorował, więc nie było ciśnienia na zmianę lekarza, choć miała też "wpadki" z szukaniem w paru zeszytach nazwy popularnego leku na kolkę czy odciąganiem napletka tak, że dziecku aż łzy w oczach stanęły. Poza tym pani doktor jest fanką alergii wszelkiego typu - widzi je dosłownie wszędzie.

Polecam za to w tej samej przychodni dr Dittmer. Dziś byliśmy u niej z katarem i gorączką. Rewelacyjnie się nami zajęła. No i Franek u niej nie płakał - a dzieci wyczuwają ludzi doskonale. Synek jest dzieckiem bardzo śmiałym i towarzyskim, ale u dr Podsiadło zawsze płakał :/ To powinno mnie już dawno przekonać o zmianie lekarza.

Do góry