reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Lolcia pewnie ,że nie ma co się martwić - to będzie moment i Mateuszek sam będzie smigał po domku - trzeba dać dzieciakom czas a one po swoiemu do wszystkiego dojdą.

Co do chodaków to rehabilitantka mówiła mi, że chodak nie pomaga dziecią w nauce chodzenia a wręcz przeciwnie - wolniej rozwija się równowaga ,inaczej ustawiają stopki no i ,że obciąża kręgosłup i można go skrzywić - mówiła,że jak już się bardzo chce wsadzić dziecko w chodzik to wtedy jak już dobrze stoi.

A co do chodzenia na paluszkach to kuzynki córeczka nawet jak już chodziła to zasówała na paluszkach jak baletnica - i nic - teraz ma 1,5 roku i zasówa normalnie - samo przyszło...... i też nie raczkowała.

Poprostu każdy jest indywidualnością i ma swój rozum zarówno my jak i nasze dzieci i dokładnie wiedzą na co sobie mogą pozwolić żeby sobie nic złego nie zrobić

Lolcia głowa do góry - olej to ich gadanie sikiem prostym
buziaczki dla Mateuszka

reklama
lolcia: nie martw sie tym, mnie tez dziewczyny ostatnio uspokajaly bo juz panikowalam :tak:
kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju i nie przeskoczymy tego, mozemy nawet wyrzadzic mu krzywde jesli bedziemy za bardzo starac sie mu ten rozwoj "przyspieszyc"
gadaniem sie nie przejmuj, bo one nic innego nie potrafia jak tylko gadac. chlapnei taka jedna z druga cos bez zastanoweinia, pojdzie do domu a my potem siedzimy i sie tym martwimy!! nie ma czym naprawde!
mateo rozwija sie swietnie, a jakby cos bylo nie tak to przeciez pediatra zwrocil by ci uwage. bo on tylko rzuci okiem na dziecko i wie czy sa jakies problemy z rowojem ruchowym prawda?
no wiec glowa go gory i niczym sie nie przejmuj!! :tak: ;-)

Lolcia olej tesciowa i jej teksty !!!!! tak jak dziewczyny wczesniej napisaly to kazde dziecko inaczej sie rozwija. Mateuszek napewno jest zdrowym chlopakiem i nic mu nie jest!!!!! Buziaczki dla Was

a Zuzia na raka smiga jak oszalala i do tego sama takze juz siada z pozycji raczka :)) straszny lobuz zaczyna sie z niej robic ;))

nasz Paula zaczela robic "papa", ale najfajniejsze jest ze nauczyla sie mnie karmic chrupkiem kukurydzianym:-D strasznie to slodkie:)
jak ma smoczek w raczce to ze chce mi go dac do buzi:-D
nie wyglada na to ze bedzie raczkowac. chce stac i robi calkiem zgrabne kroczki gdy sie ja trzyma za raczki. czy jeszcze ktores "forumowe" dziecko nie raczkuje czy tylko moje?

reklama
nasz Paula zaczela robic "papa", ale najfajniejsze jest ze nauczyla sie mnie karmic chrupkiem kukurydzianym:-D strasznie to slodkie:)
jak ma smoczek w raczce to ze chce mi go dac do buzi:-D
nie wyglada na to ze bedzie raczkowac. chce stac i robi calkiem zgrabne kroczki gdy sie ja trzyma za raczki. czy jeszcze ktores "forumowe" dziecko nie raczkuje czy tylko moje?

Szymon też jeszcze nie raczkuje, tylko rzuca się do przodu byle wstać :-)

Do góry