reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Posiew czy biocenoza?

reklama
Zależy czego chcesz wie dowiedzieć :) ja najpierw robiłam biocenoze i w sumie na podstawie tego też dostałan leki. Potem robiłam kontrolnie posiewy. Dobrze że zrobiłam biocenoze bo prócz tego że dowiedzialam się że nie mam grzybów, mam bakterie było napisane że gram dodatnie, to okazało się że ogóle nie. Mam zdrowych bakterii. Tak to w ciemno zapewne dostałabym i leki na grzybice i leki na bakterie, nic by to nie dało bo musiałabym odbudować florę a tak to dostałam lek n bakterie i leki na odbudowanie flory. Później posiewy już były ujemne :)

Ja wykonałam już trzykrotnie w różnych odstępach posiew zawsze wychodziły te dwie bakterie. Do każdego posiewu antybiogram. I lekarz powiedział ze e. Cola i faecalis zagrażają ciazy i konieczne leczenie. A biocenoza w ciazy nie ma sensu bo wszystko jest zachwiane i niemiarodajne

Do góry