reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienie

U

użytkownik-a

Gość
Witam . Mam pytanie :
16 kwietnia hcg wynosiło-658
20 kwietnia -205
22 kwietnia -125
Kiedy mogę spodziewać się krwawienia? Ciąża obumarla na etapie 4/5 tygodnia . Nie zdążyła się uwodocznic na usg więc nawet nie wiem czy byla wewnatrz maciczna czt poza (pierwsza taka moja była)

Martwię się tym że jeszcze nie mam krwawienia , nie wiem czego mam się spodziewać.
Czy ktoś coś na ten temat wie i może pomóc? Kiedy powinno wystąpić krwawienie i oczyszcenie ? Narazie nie zapowiqda sie ,nic nie czuje .

reklama
Rozwiązanie
Moim zdaniem szpital to już w ostateczności. Wszystko u Ciebie idzie w tym kierunku abyś sama się oczyściła. Bierz Apap lub Ibuprom. Życzę dużo siły.
reklama
Mi po 4tyg nie pojawiło się krwawienie i musiałam mieć zabieg. To chyba nie ma reguły, na twoim miejscu wolałabym chociaż sprawdzić, czy ciąża jest w macicy.
Ja bym bardzo chciała wiedzieć Ale da się to jakoś sprawdzić? Przyrosty bety na pocztaku byl odealny , progesteron tez na poziomie 40 . Droznosc rozeniez mialam robiona i oba jajowody niby drozne . Ja bym bardzo chciala sie dowiedziec czy to byla poza czy wewnatrz ale jak ?

A w którym tygodniu poronilas?

Ja bym bardzo chciała wiedzieć Ale da się to jakoś sprawdzić? Przyrosty bety na pocztaku byl odealny , progesteron tez na poziomie 40 . Droznosc rozeniez mialam robiona i oba jajowody niby drozne . Ja bym bardzo chciala sie dowiedziec czy to byla poza czy wewnatrz ale jak ?

A w którym tygodniu poronilas?
W 6, a dowiedziałam się o tym na kontroli, w 10... A nie mozesz zadzwonić do ginekologa i zapytać, co masz zrobić?

Drogie, potwierdzono u mnie poronienie zatrzymane 27.04 od miesiączki 9t5d, zarodek w 6t tygodniu. Podejrzenie było od 10.04.
Od dziś 28.04 krwawie i mam bardzo silne skurcze w epogeum co 5 min po 30-40s, musiałam wziąć APAP, by móc oddychać. Telekonultacja z ginekologiem, który mówi ze jeśli wytrzymam to zostać w domu. Nie chce w obecnej sytuacji pandemii udawać się do szpitala. Mam pytanie czy któraś z Was przeszła to naturalnie w domu i bezpiecznie?
Jak długo trwają takie skurcze, lekarz powiedział że krwawienie okolo tydzień. Będę wdzięczna za Wasze podzielenie się doświadczeniami poronienia naturlanie w domu. Pozdrawiam M.

reklama
Witam . Mam pytanie :
16 kwietnia hcg wynosiło-658
20 kwietnia -205
22 kwietnia -125
Kiedy mogę spodziewać się krwawienia? Ciąża obumarla na etapie 4/5 tygodnia . Nie zdążyła się uwodocznic na usg więc nawet nie wiem czy byla wewnatrz maciczna czt poza (pierwsza taka moja była)

Martwię się tym że jeszcze nie mam krwawienia , nie wiem czego mam się spodziewać.
Czy ktoś coś na ten temat wie i może pomóc? Kiedy powinno wystąpić krwawienie i oczyszcenie ? Narazie nie zapowiqda sie ,nic nie czuje .
Ja zaczelam krwawic przy becie 200. Poronilam samoistnie. Macica się sama oczyściła. Ale każda kobieta inaczej. Ale jeżeli beta ci spada to na pewno przyjdzie krwawienie

Do góry