marsi89
Fanka BB :)
Ale wiesz że u mnie tak samo się zaczęło? Gdzieś w 8 tyg. Zaczęło mnie piec po sikaniu, ale co jakiś czas i nie było to jakoś mega uciążliwe. Zrobiłam posiew i wyszedł jałowy więc gin stwierdził że to pewnie grzybica i przepisał macmiror krem. Na chwilę popuściło ale jak przestałam stosować to zaś to wróciło. I też stosowałam luteinę dopochwowo od początku ciąży mimo że progesteron miałam fajny i nie miałam plamien ani nic. Gin powiedział że tak zapobiegawczo. A czytałam właśnie że ta luteina dopochwowa wysusza sluzowke w pochwie i może prowadzić do infekcji. I mimo że to nie było bezpośrednią przyczyną poronienia, tylko te operacje, niewyleczony stan zapalny... jeszcze dobiło mnie to cewnikowanie do operacji bo taka infekcja mi się przypaletalo po tym cewnikowanie i antybiotykach że w życiu nie miałam takiego pieczenia, myślałam że będę po ścianie chodzic. I myślę że też mogło to się trochę przyczynić. Teraz żałuję że nie poprosiłam go o zrobienie wymazow i że bardziej nie naciskałam na badania. W kolejnej ciąży co chwilę będę robić posiewy i co wizytę wymazy z szyjki.Mi też przykro i również bardzo Ci współczuję. Lekarka twierdzi ze teraz mam ureaplasme i nie daje ona takiego stanu zapalnego jak wtedy , dlatego wg niej to mało prawdopodobne że to ona mogłaby się do tego przyczynić. W styczniu zaraz na początku ciąży bolała mnie cewka i miakam pieczenie ale gin kazała jesc tylko furagin. I jic nie przepisała. Potem objawy minęły a zaczęła się infekcja pieczenie itp...myślał że to po luteinie... nie pobrano wymazów nic nie przepisano .. w końcu po 3tyg dostałam czopki pumafucin które na chwilę pomogły a potem już poszło tak jak pisałam wcześniej 4dni zmieniły moje życie o 360stopni...jest mega ciężko się z tym pogodzić, jeśli kariotyp wyjdzie ok to może spróbujemy chociaż mam już 37lat i nie mam za bardzo już nadzieji na to ze się uda
Próbuj, nie poddawaj się. W pierwszej ciąży jak leżałam po porodzie pełno było kobiet ok 40 lat. I ciąże bez komplikacji, donoszone, dzieci zdrowe.