reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@martaha123 bardzo mi przykro [emoji26] matko 10 [emoji26][emoji26][emoji26]
@burczuś [emoji8] u nas na razie cisza. Masakra jak ciągną się te ostatnie dni. Jutro kolejne KTG i nie wyjadę z Krakowa bez terminu wywoływania [emoji23] tak bym już chciała przytulić naszą kruszynę. Dzięki dziewczyny za info o gbs.
@nafoczka zdrówka dla chłopaków [emoji8]
@bertha oby to był ten cykl.
@czarna_mała kciuki za transfer [emoji110][emoji110][emoji110]
@Kwiatuszekk23 jak wizyta? Brzuchem się nie przejmuj, nas już dzieli tylko kilka dni od porodu, Jagódka jest w samym środku siatki centylowej, a ja mam brzuch jak w 6 miesiącu [emoji13][emoji13][emoji13]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@martaha123 [emoji22] przytulam w smutku. Gdybysmy tak nie czekaly na nasze malenstwa...
A masz dopiero 35 lat. Ja zaszlam pod koniec 36 r.ż. w szczesliwa ciaze. A teraz klocuszek usiluje od 5.30 zasnac i marnie mu to idzie... za to cyca ciagle by mietosil. Ja walczylam przeszlo 5 lat. Problem z zajsciem utrzymaniem i donoszeniem. Lekarze nie dawali szans. Twoja 10 jest zatrwazajaca... a jednak mowie ci walcz. Moze jak sie pozbieram, to zawalczymy o 2. Kto wie

@nafoczka kocham zime, ale juz trzeba wiosny i lata. Dla chlopakow, co by im mysli od chorob odciagnac a dac sie wyszalec na polu. I dla ciebie, co bys mogla wyjsc i wygrzac cialo dla odprezenia i bikini zalozyc by m szczena na dol opadla [emoji4]. Kochama moja duzzzzzo zdrowia i porzadnych rozsadnych lekarzy na drodze. Byscie nie musieli ciagle powtarzac leczenia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@××Ewela×× - przykro mi, że Ciebie to tyle razy spotyka... Ja niestety niewiele wiem o biochemicznej, więc nie pomogę :(

@martaha123 - przykro mi kochana :( nie wiem, na prawdę nie wiem, co powoduje te biochem... :( Mi się raz zdarzyła beta na 2 dni przed okresem 2,39 i szczerze też nie wiedziałam skąd to 2,39 za nie 0?? :/ Okres przyszedł w planownaym dniu.
Może to tez była jakaś micro biochemiczna?

@nafoczka - dziękuję za info o żelazie. Dzisiaj M poleciał znowu na badania, zobaczymy co wyjdzie tym razem... Ale doczytałam gdzieś, że wysokie żelazo powoduje bezpłodność, więc... super.
Dużo sił dla Ciebie na te ciężkie dni!

@dżoasia - wysokie żelazo niby prowadzić może nawet do miażdżycy itp... więc nie jest raczej dobre. :( Ja mu wkładałam teraz buraki na wysoką homocysteine, a tu się okazuje że powinien je odstawić? Miesa czerwonego nie jemy. Z tego jednak co wyczytaliśmy - powinien zbić.

@zosiak - dzięki również za info, herbatkę zieloną już też kupiliśmy w weekend ;)

@Lili81 - zaciekawiaś mnie tą wizytą i gluckophage...

@martaha123 , bardzo mi przykro, jesteś bardzo dzielna! Super,że czekasz na wizytę u dr P. Wiele dziewczyn ma dzięki niemu bobasy. Ja też liczę na to,że w lipcu Mała będzie ze mną,bo jestem w 19tc. Bardzo Ci go polecam!
@bertha , @czarna_mala , kciuki!
@nafoczka , masakra...współczuję tych wszystkich choróbsk! Niech zdrowieją i już nie chorują :*
@matulkaa , to już tak blisko! Ja za to mam brzuch jak w 7mscu :D a Mała do wielkoludów nie należy..
@bobasek1990 , co u Was? Macie imię?
Jak się już ogarnęłam z ruchami,że może tak być,że jednego dnia są,innego nie, tak znalazło się inne zmartwienie. Od soboty boli mnie krocze jak po długiej jeździe na rowerze... moja ginka na urlopie, kazała jechać na IP. Niby wszystko okey, był jakiś młodziutki lekarz rezydent i powiedział,że to zaparcia albo rozciąganie i że miejmy nadzieję,że jest wszystko dobrze. Czekam na pon. Na powrót lekarki z urlopu. Zmierzył szyjkę i ma niecałe 4,5cm , a miesiąc temu było 5,6cm! Niby jest długa dalej,ale jeśli naprawdę się aż tak skróciła,to nie wróży dobrze. Mam ogromną nadzieję,że coś źle zmierzył...jeszcze mi do kompletu brakuje problemów z szyjką... :(

@Marthi błedne kolo z tym zelazem i homocysteina ja mam i jedno i drugie wysokie nigdy jakos nie przepadalam za slodzonymi napojami to samo z fast foodami jedyne co lubie to pizza. Nawet ruchu sporo mam ostatnio i co homocysteina spadla o 1 zelaza juz nie badalam ale teraz sie kuruje czerwonym wytrwanym czytalam ze Francuzi maja niska homocysteine a w cale dobrego jedzenia nie maja bo maja duzo serow ale pija czerwone wino. Marthi a ile wazysz?? Ja to sie spaslam po cp wazylam 67 kg przytalam w zasadzie od listopada do marca 7 kg! teraz troche waga zeszla 63kg 167 wzrostu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@martaha123 [emoji22] przytulam w smutku. Gdybysmy tak nie czekaly na nasze malenstwa...
A masz dopiero 35 lat. Ja zaszlam pod koniec 36 r.ż. w szczesliwa ciaze. A teraz klocuszek usiluje od 5.30 zasnac i marnie mu to idzie... za to cyca ciagle by mietosil. Ja walczylam przeszlo 5 lat. Problem z zajsciem utrzymaniem i donoszeniem. Lekarze nie dawali szans. Twoja 10 jest zatrwazajaca... a jednak mowie ci walcz. Moze jak sie pozbieram, to zawalczymy o 2. Kto wie

@nafoczka kocham zime, ale juz trzeba wiosny i lata. Dla chlopakow, co by im mysli od chorob odciagnac a dac sie wyszalec na polu. I dla ciebie, co bys mogla wyjsc i wygrzac cialo dla odprezenia i bikini zalozyc by m szczena na dol opadla [emoji4]. Kochama moja duzzzzzo zdrowia i porzadnych rozsadnych lekarzy na drodze. Byscie nie musieli ciagle powtarzac leczenia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
oj tak kochana, marzy mi sie ciepło i slońce i koniec z chorobami. Karol wydaje się na zdrowego ale widocznie nie skoro jakies zmiany w płucach ma, a Wikusia to mi strasznie szkoda bo lek paskudny, co jakis czas paw przeplatany z czyszczeniem a do tego zrobil się tak okropnie nieznośny i kaprysny, on jest taki malutki i nie powie, ze np. antybiotyk to se matka sama jedź jak mi sie zygać chce na sam zapach...
@martaha123 , bardzo mi przykro, jesteś bardzo dzielna! Super,że czekasz na wizytę u dr P. Wiele dziewczyn ma dzięki niemu bobasy. Ja też liczę na to,że w lipcu Mała będzie ze mną,bo jestem w 19tc. Bardzo Ci go polecam!
@bertha , @czarna_mala , kciuki!
@nafoczka , masakra...współczuję tych wszystkich choróbsk! Niech zdrowieją i już nie chorują :*
@matulkaa , to już tak blisko! Ja za to mam brzuch jak w 7mscu :D a Mała do wielkoludów nie należy..
@bobasek1990 , co u Was? Macie imię?
Jak się już ogarnęłam z ruchami,że może tak być,że jednego dnia są,innego nie, tak znalazło się inne zmartwienie. Od soboty boli mnie krocze jak po długiej jeździe na rowerze... moja ginka na urlopie, kazała jechać na IP. Niby wszystko okey, był jakiś młodziutki lekarz rezydent i powiedział,że to zaparcia albo rozciąganie i że miejmy nadzieję,że jest wszystko dobrze. Czekam na pon. Na powrót lekarki z urlopu. Zmierzył szyjkę i ma niecałe 4,5cm , a miesiąc temu było 5,6cm! Niby jest długa dalej,ale jeśli naprawdę się aż tak skróciła,to nie wróży dobrze. Mam ogromną nadzieję,że coś źle zmierzył...jeszcze mi do kompletu brakuje problemów z szyjką... :(
kochana wiem, ze sie martwisz o szyjke ale norma jest do 2,5 i wczesniej malo kto zwraca na to szczególną uwage. mi lekarka zrobila raban przy 2,1 cm a skonczyłam ciąże na 0,7 wiec spokojnie :* ale z ręka na pulsie :)
@××Ewela×× - przykro mi, że Ciebie to tyle razy spotyka... Ja niestety niewiele wiem o biochemicznej, więc nie pomogę :(

@martaha123 - przykro mi kochana :( nie wiem, na prawdę nie wiem, co powoduje te biochem... :( Mi się raz zdarzyła beta na 2 dni przed okresem 2,39 i szczerze też nie wiedziałam skąd to 2,39 za nie 0?? :/ Okres przyszedł w planownaym dniu.
Może to tez była jakaś micro biochemiczna?

@nafoczka - dziękuję za info o żelazie. Dzisiaj M poleciał znowu na badania, zobaczymy co wyjdzie tym razem... Ale doczytałam gdzieś, że wysokie żelazo powoduje bezpłodność, więc... super.
Dużo sił dla Ciebie na te ciężkie dni!

@dżoasia - wysokie żelazo niby prowadzić może nawet do miażdżycy itp... więc nie jest raczej dobre. :( Ja mu wkładałam teraz buraki na wysoką homocysteine, a tu się okazuje że powinien je odstawić? Miesa czerwonego nie jemy. Z tego jednak co wyczytaliśmy - powinien zbić.

@zosiak - dzięki również za info, herbatkę zieloną już też kupiliśmy w weekend ;)

@Lili81 - zaciekawiaś mnie tą wizytą i gluckophage...
niestety tez wczytywałam sie w to żelazo i sama szukałam czemu tak może być co nie zmienia faktu, ze żadnego lakarza to nie wzruszyło

@bertha kciuki zaciśniete :*

@zosiak anans w lidlu na promocji :)
@matulkaa pamietaj tylko słuchaj położnej zeby nie wiem co :)

Martaha bardzo mi przykro, że masz kolejna strate :( mam nadzieję, ze dr P znajdzie na Ciebie sposób.

Matulka po wizycie świetnie. Szyjka dluga zamknieta. Mala orientacyjnie 2,600
Ale zeby nie.bylo kolorowo mad ranem obudziły mnie skurcze. I leze wlasnie w szpitalu pod kroplowkami, zeby je wyciszyć. Dla malej każdy dzien w brzuchu jest ważny.

reklama
Do góry