reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusia ja też czekam na wieści od Ciebie i Malucha.
Proszę jutro o trzymanie kciuków i modlitwę, idę na to usg jak na ścięcie.
Ściągnęłam cały sezon o in vitro z neta. Oglądam sparaliżowana lękiem i podziwem. Nie zdawałam sobie sprawy ile trzeba siły na walkę. Dziewczyny, jesteście wielkie.

reklama
cześć dziewczynki, któras z was pisała o przyjmowaniu witamin bodajrze z grupy B. Jak to jest? po posiłku i nie łączyć B6 z B12?

Nut4nut ja fragminu nie muszę przechowywac w lodowce. Gdyby bylo trzeba w aptece by ci powiedzieli i byboby na opakowaniu.
Ja in vitro nie ogladam, nie mam na to chyba siły po 2 porazkach.

Nutka kochanie z moimi badaniami to wogóle są jaja ;) Nie mam jeszcze części wyników bo... tak jak kiedyś pisałam panie zarzyczyły sobie zaswiadczenia lekarskiego "od kogo i po co robie" OK jakoś to zdobyłam i dałam im zaraz w piatek. Po czym wczoraj dzwonie Pani z diagnostyki i tłumacząc sie bardzo, bardzo prosi jeszcze raz o te zaswiadczenia bo niby otrzymali ale gdzies ich wcięło?!! nie wie jak ale ich nie ma! Wiec się wkurzyłam i powiedziałam, że kopi nie mam a drugi raz nie będe zaświadczenia prosić i póki co sprawa w toku a wyników mi nie dadzą. Jedyne co moge dodac do tarczyce to to, że wczoraj miałam wizyte u kardiologa bo jakos chyba po tych wszystkich przezyciach i zabiegach miewam ostatnio bardzo bolesne skoki ciśniena 150/100 a że jestem nisko ciśnieniowcem to jest to już dla mnie zabójcze ;/ no nie ważne.. ale pani kardiolog robiąc mi echo serca i badając przepływy tętnicze na szyii stwierdziła, że na oko mam powiększoną tarczyce hmmm? więc teraz czekam na wizyte u endo a póki co bede chodzic z holterem na serduszku..
Ewa skarbie przesyłam modlitwy! ;*

Kurcze dziewczyny z tym in vitro i komorkami to tez różnie. U mnie lepiej i dluzej utrzymywal sie slabszy zarodek klasy 8c nawet mial serduszko a ten lepszej klasy 6a od razu na pierwszym usg jakos tak slabiej wygladal ze pani dr nie robila nam nadziei bo mowila ze chyba jest nieprawidłowa budowa.
Sama nie wiem, nigdy nie bylam bardzo mocno wierzaca ale wszystko chyba w rekach Boga. Jak ma się udac to zarówno przy in vitro jak i naturalsiku się uda.

dziewczyny ja z innej beczki ;) pisałyscie kiedys o żelazie czy jeśli ja mam podwyższone to powinnam się martwić? w ciągu 2014 roku miałam wyniki 146 potem 201 i teraz 173 czyli wszustkie ponad norme w diagnostyce jest 37-145??

dziewczyny no i klops odebrałam wyniki glukozy po obciazeniu no i na czczo 50 a po wypiciu 75 glukozy po 2 godzinach 54 ...masakra kompletnie nie wiem o co chodzi

reklama
wydaje mi się, że wyniki są prawidłowe jeśli chodzi o obciążenie 75 g (OGTT) bo cukrzycę u ciężarnej rozpoznaje się, gdy wynik poziomu glukozy na czczo jest wyższy niż 99mg/dl, po godzinie wyższy niż 180 mg/dl, a po dwóch godzinach wyższy niż 140 mg/dl, wzrosty cukru we krwi nie muszą być duże. Nie wiem natomiast czy nie masz za małego stężenia glukozy we krwi na czczo, wynik powinien być powyżej 60, ale ja zawsze miewałam ok 50 i lekarze nic na ten temat nie mówili. Nie piłaś może czegoś przed badaniem? bo to zaniża wyniki.
Jeśli nie to może wskazywać na problemy z tarczycą lub nadnerczami. Skonsultuj się z lekarzem.

ja dziś też usg i PAPPA trzymajcie kciuki i módlcie się, powoli odchodzę od zmysłów. Tak patrzę na mójj brzuszek i wydaje mi się, że nic a nic się nie zmienił :( nie powinien już trochę urosnąć? fakt, że przez ostatnie mdłości i problemy z żołądkiem trochę schudłam, ale sama nie wiem :(

Ostatnia edycja:
Do góry