reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam Was Gabi i Asia. Niestety ciągle nas tu przybywa ,ale miejmy nadzieję ,że dzięki forum znajdziecie wiele odpowiedzi i podpowiedzi :). Przykro mi z powodu Waszych strat. Oby to były już ostatnie.

Ja zaczełam starania jak tym razem znów poronię to spierdzielam na księżyc i nie wiem kiedy wrócę .

A ha zrezygnowałam z pracy !!! Ostanie 2 tyg pracuje !!! Crazy ja

Ovli to jest świetne połączenie ;). Odstresujesz się ,uspokoisz i możesz spokojnie starać się o maleństwo. Kurde te Twoje leki to mi się nie podobają ,że po 3 stratach to oni dadzą Ci aspirynę? Normalnie napisałabym ,że śmieszne ale to jest przerażające!!

reklama
Arda co za impreza się szykuje? Sukienkę pokaż jak na Tobie leży bo wiesz sukienka na wieszaku to na wieszaku ;p.

Susana dzwoniłaś po wyniki?

Arda juz 3 raz Ci pisze i nie chce mi wyslac!
Sukieneczka sliczna, ale myslalam ze wrzucisz swoja fotke w sukience;)

Cześć Dziewczyny,

Byłam u dr Wilczyńskiego w Łodzi, który zlecił mi badania.
Możecie mi powiedzieć coś więcej o tych wynikach
Wiem, że wyniki nie są najlepsze. Szczególnie NK - jaki powinien być poziom do ciąży? W jaki sposób wasi lekarze je obniżali? Wiecie może co oznacza wynik testu limfocytotoksycznego LCT?

Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 64,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 11,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 42,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 20,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,1 ratio 0,8 — 2,5 Komórki
NK % ↑ 25,0 % 7,0 — 24,0

Białko C 82,32 % 70,0 — 140,0
Wolne białko S 90,43 % 57,60 — 112,50

Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma 679,0 pg/ml 290,0 — 1050,0
Czynnik martwicy nowotworu 1022,0 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 1660,0 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 26,0 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↑ 73,0 pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 26,1 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 ↑ 39,3 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,4 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 ↑ 0,6 ratio 0,2 — 0,5

Test limfocytotoksyczny (LCT) ↑ 0,32 U/ml ujemny: < 0,30 dodatni: > 0,30

Dziewczyny ja pozniej nadrobie, bo zdycham po tej narkozie.
Jak zawsze swietnie ja znosilam to dzis masakra. Nie wiem czy inne leki mi dali czy moj organizm juz sie buntuje, bo to byla 5.

Witajcie,

Gabi, bardzo mi przykro.
Jeżeli będziesz znała płeć, to lekarze chyba nie mają prawa nie wydać zaświadczenia o martwym urodzeniu? Tak samo jak o zaświadczeniu do urlopu macierzyńskiego skróconego...

Ovli, a napisz mi,bolało usunięcie przegrody?
Ja jutro jadę i zaczynam się stresować...

Martha? Beta super :-)
Przepraszam, że ze znakiem zapytania, ale nie jestem pewna nicku...

Witam Was Gabi i Asia. Niestety ciągle nas tu przybywa ,ale miejmy nadzieję ,że dzięki forum znajdziecie wiele odpowiedzi i podpowiedzi :). Przykro mi z powodu Waszych strat. Oby to były już ostatnie.

Ovli to jest świetne połączenie ;). Odstresujesz się ,uspokoisz i możesz spokojnie starać się o maleństwo. Kurde te Twoje leki to mi się nie podobają ,że po 3 stratach to oni dadzą Ci aspirynę? Normalnie napisałabym ,że śmieszne ale to jest przerażające!!
Beata dlatego że ja nie mam innych problemów niż tarczyca na która się lecze od 3 lat i w ciazy ostatnio miałam podwyższone nadkrzepliwość krwi i dlatego ta aspiryna . A podobno ciaze traciłam bo miałam dość gruba przegrodę w macicy , miałam zabieg a nawet dwa wiec teaz podobno wszystko jest ok . Czekam i zobacze co bedzie. Miałam robione wszystkie badania w klinice poronien nawracajacych i wyszły wszystkie ok

reklama
Do góry