reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porod

Cześć dziewczyny. Chciałam się poradzic bo nie wiem co mam zrobić. Jestem w 3 ciąży ciągle myślę o porodzie i nie mogę sobie z tym poradzić, a to dlatego że jak rodziłam 2 syna były komplikacje, poród ogólnie był bardzo bolesny i straszny na tyle ze moj mąż uciekł. Dodam jeszcze że mój syn ważył 4,500 jak się urodził. Potem miałam taka taume , że dostalam nerwicy lękowej i musiałam brać leki psychotropowe:( cieszę się z tej ciąży ale jak pomyślę sobie o tym, że mam sama rodzic trzęsę się płacze na samą myśl. U nas cesarka na życzenie nie wchodzi w grę;( co mogę zrobić żeby mieć te cc ?

reklama
Co możesz zrobić? Jak nie masz wskazań to możesz kłamać, nikt Ci nie zabroni…
Jednak myślę że cc w Twoim przypadku to nie wyjście. To może być tak samo lub bardziej traumatyczne przeżycie.
Uważam, że warto spróbować przepracować to co przeszłaś i oswoić się z lękiem, bo to będzie zawsze w Tobie siedzieć.
Najpierw terapia, a później jak wyczerpiesz opcje to cc. Takie jest moje zdanie.

4500 gramów to już makrosomia, która jest wskazaniem do CC sama w sobie... Czy trzecie dziecko też zanosi się na duże?

reklama
reklama
Do góry