reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w UCZKIN na Starynkiewicza w Warszawie

katarzyna86

Fanka BB :)
Jak w temacie czy są Panie, które rodziły na Starynkiewicza w Warszawie, chodzi mi o zakres max 3lata bo wiem, że nastąpiły zmiany na plus, o lekarzy nie pytam bo kadra pod wodzą prof. Wielgosia jest super, chodzę do nich prywatnie, bardziej zależy mi na opinii o położonych i pielęgniarkach, ile osób na sali i czy można wykupić prywatnie salę. Jakie warunki na bloku porodowym i na sali poporodowej?

reklama
Jak w temacie czy są Panie, które rodziły na Starynkiewicza w Warszawie, chodzi mi o zakres max 3lata bo wiem, że nastąpiły zmiany na plus, o lekarzy nie pytam bo kadra pod wodzą prof. Wielgosia jest super, chodzę do nich prywatnie, bardziej zależy mi na opinii o położonych i pielęgniarkach, ile osób na sali i czy można wykupić prywatnie salę. Jakie warunki na bloku porodowym i na sali poporodowej?
położne z tego szpitala nagrały kilka odcinków dotyczących szkoły rodzenia, na youtubie możesz zerknąć, mówią tam o warunkach na bloku porodowym

Ja rodziłam na Starynkiewicza niecałe 2 miesiące temu. Sale porodowe są świeżo po remoncie, jedynym minusem jest to, że na 3 sale porodowe przypada tylko jedna łazienka. Natomiast sale poporodowe mają już swoje lata. ;-) Sale na oddziale poporodowym są dwuosobowe. Jeżeli chodzi o położne, to w zdecydowanej większości są bardzo pomocne, tylko trzeba śmiało pytać i sygnalizować potrzeby.

Ja rodziłam na Starynkiewicza niecałe 2 miesiące temu. Sale porodowe są świeżo po remoncie, jedynym minusem jest to, że na 3 sale porodowe przypada tylko jedna łazienka. Natomiast sale poporodowe mają już swoje lata. ;-) Sale na oddziale poporodowym są dwuosobowe. Jeżeli chodzi o położne, to w zdecydowanej większości są bardzo pomocne, tylko trzeba śmiało pytać i sygnalizować potrzeby.
Można wykupić prywatną położną?

Dziękuję, dziś też rozmawiałam z moim lekarzem o porodzie w ich szpitalu i jestem zdecydowana. Warunki mi nie straszne, wiem że jeszcze coś remontują, ale może do maja skończą a nawet jak nie to pod opieką takiego lekarza mogę rodzić w czasie remontu 🙂

Hej ☺️ a ja mam pytanie odnośnie łazienek na sali poporodowej. Jedna na korytarz czy jest więcej?
Wyżej doczytałam, że w porodowych jedna na trzy sale...
Muszę się umówić do lekarza i nie wiem, czy wybrać lekarza ze Starynkiewicza, czy Karowej 🙃

A jak wyglada kwestia nacinania krocza? Czy w przypadku braku zgody pacjentki nie jest ten zabieg wykonywany (mówię o ryzyku pęknięcia w przypadku np. Bielejącego krocza, a nie o przypadku porodu zabiegowego lub spadku tętna u dziecka)? Ja szukam szpitala, gdzie respektowane jest prawo pacjentki do pęknięcia ;)

A jak wyglada kwestia nacinania krocza? Czy w przypadku braku zgody pacjentki nie jest ten zabieg wykonywany (mówię o ryzyku pęknięcia w przypadku np. Bielejącego krocza, a nie o przypadku porodu zabiegowego lub spadku tętna u dziecka)? Ja szukam szpitala, gdzie respektowane jest prawo pacjentki do pęknięcia ;)
Respektują plan porodu, jedynie w przypadku komplikacji wchodzą procedury medyczne.

reklama
Do góry