Madziara, dziekuje za podzielenie sie twoim doswiadczeniem. Wiem, ze czasami nie wszystko idzie tak jak moglibysmy sie tego spodziewac. Niestety dla mnie szpital nie jest opcja. Dom to idealne miejsce na wszystkie intymne przezycia. Nie wiem jak ci to wytlumaczyc, ale po prostu czuje, ze zeby urodzic malenstwo musze miec intymne miejsce, ktorego nie znalazlabym w szpitalu, a bez tego nie bylabym w stanie urodzic i wszystko skonczyloby sie powiklaniami. Jedyna mozliwoscia dla mnie, ze by wszystko dobrze sie skonczylo jest porod w domu. Tutaj czuje sie bezpiecznie.
Czytalam mnostwo wyznan kobiet, ktore maja doswiadczenie z porodow w domu i w szpitalu, najczesciej te szpitalne porody koncza sie komplikacjami. Wiekszosc kobiet jest najbardziej zadowolona z porodow domowych, bo to takie naturalne. Jestes w sobie najlepiej znanym miejscu, nie musisz sie niczego krepowac, nie musisz byc przewozona do zupelnie obcego miejsca z calym sztabem obcych ludzi wokol ciebie, ktorzy traktuja kobiety ciezarne jak bardzo chore potrzebujace pomocy.
Nie wiem jak ty, ale ja nie potrzebowalam pomocy zeby zajsc w ciaze, moje cialo nie potrzebuje pomocy zeby malenstwo zdrowo sie rozwijalo wiec mam wielka nadzieje (naprawde bardzo w to wierze), ze nie bedzie rowniez potrzebowalo pomocy zeby przyjsc na swiat.
-------
Znalazlam dosc ciekawy artykul na temat porodow w domu:
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_porod_artykul,5293.html
Mam nadzieje, ze ci sie spodoba
Czytalam mnostwo wyznan kobiet, ktore maja doswiadczenie z porodow w domu i w szpitalu, najczesciej te szpitalne porody koncza sie komplikacjami. Wiekszosc kobiet jest najbardziej zadowolona z porodow domowych, bo to takie naturalne. Jestes w sobie najlepiej znanym miejscu, nie musisz sie niczego krepowac, nie musisz byc przewozona do zupelnie obcego miejsca z calym sztabem obcych ludzi wokol ciebie, ktorzy traktuja kobiety ciezarne jak bardzo chore potrzebujace pomocy.
Nie wiem jak ty, ale ja nie potrzebowalam pomocy zeby zajsc w ciaze, moje cialo nie potrzebuje pomocy zeby malenstwo zdrowo sie rozwijalo wiec mam wielka nadzieje (naprawde bardzo w to wierze), ze nie bedzie rowniez potrzebowalo pomocy zeby przyjsc na swiat.
-------
Znalazlam dosc ciekawy artykul na temat porodow w domu:
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_porod_artykul,5293.html
Mam nadzieje, ze ci sie spodoba
Ostatnia edycja: