reklama
Rozwiązanie
Kochana spokojnie. Poród w 36tc jest już bezpieczny. Tobie zostało tak naprawdę jeszcze tylko 5dni. Ponad miesiąc leżałam na patologii ciąży i widziałam niejeden przedwczesny poród. Porody w 35tc zazwyczaj kończyły się bez najmniejszych komplikacji dla maleństwa. Odetchnij i się nie stresuj. Ciąża jest już tak wysoko, że spokojnie możesz rodzic.
reklama
Charlotte21
Fanka BB :)
W 33 tc trafiłam do szpitala, bo zglosilam się z bólem podbrzusze w trakcie zapalenia pęcherza. Przez większość ciąży moja szyjka była w granicach 3.5 -4 cm. Wtedy skrocila się do 2 cm. Dostalam 3 razy kroplowke z magnezem i leżałam 3 dni w szpitaku i nakaz leżenia. Przy wypisie szyjka miała znowu 3.5 cm. Na wizycie kontrolnej za tydzień to samo. Dali mi w szpitaku zastrzyk że sterydow na plucka. Nastraszyli mnie strasznie w szpitaku. Przy obchodzie jeden lekarz powiedział że są szanse że nie dociagne do 36 tc. W tym samym czasie obok mnie leżała dziewczyna, której że względu a wysokie ciśnienie zrobili cc w 33 tc. Myślałam że zejdę że strachu i stresu w nocy...potem leżała dziewczyna która pierwsza ciaze miała zakończona cc w 37, drugą w 36 i trzecia miała mieć zrobiona w 35 tv bo rozejsxie rany było.
Koniec końców wypisali mnie i urodziłam dopiero w 41t1d lekarz w szpitaku który już mnie kojarzył mówił że zwykle tak jest że jak straszą trochę przedwczesnym porodem to się potem przenosi ciaze. przypadków bardzo dużo jest. Ja faktycznie po wyjściu że szpitala leżałam 2 tygodnie zwykle na lewym boku. Potem odpuscilam. Życzę spokoju. Przede wszystkim.
Koniec końców wypisali mnie i urodziłam dopiero w 41t1d lekarz w szpitaku który już mnie kojarzył mówił że zwykle tak jest że jak straszą trochę przedwczesnym porodem to się potem przenosi ciaze. przypadków bardzo dużo jest. Ja faktycznie po wyjściu że szpitala leżałam 2 tygodnie zwykle na lewym boku. Potem odpuscilam. Życzę spokoju. Przede wszystkim.
Mirakulum
urodziłam klocka w 36 , cały czas był ze mną .a . po dwóch dniach do domku. jak jechałam fdo szpitala że skurczami , pisałam do pary znajomej którzy są lekarzami i mnie uspokajali że będzie dobrze.
pozatym szyjka szyjce nierówna ..ile to kobiet i 3tyg chodziły z rozwarciem na palec i dotrwały do terminu normalnie , i ile to kobiet wyszło od lekarza z zapewnieniem że poród to nie prędko bo wszystko pozamykane a wieczorem dostawały skurczy także głowa do góry.
pozatym szyjka szyjce nierówna ..ile to kobiet i 3tyg chodziły z rozwarciem na palec i dotrwały do terminu normalnie , i ile to kobiet wyszło od lekarza z zapewnieniem że poród to nie prędko bo wszystko pozamykane a wieczorem dostawały skurczy także głowa do góry.
Olusiaczek19
Ja już w 30 tygodniu miałam 1.6cm i rozwarcie się robiło dużo szybciej. I ciążę na koniec jeszcze miałam wylowylana. Także nie ma reguły. Będzie dobrze :₩
Madlein
Kochana spokojnie. Poród w 36tc jest już bezpieczny. Tobie zostało tak naprawdę jeszcze tylko 5dni. Ponad miesiąc leżałam na patologii ciąży i widziałam niejeden przedwczesny poród. Porody w 35tc zazwyczaj kończyły się bez najmniejszych komplikacji dla maleństwa. Odetchnij i się nie stresuj. Ciąża jest już tak wysoko, że spokojnie możesz rodzic.