Cześć dziewczyny, mam pytania odnośnie porodu na heparynie. A w szczególności do osób, które przyjmowały zastrzyki 2x dziennie dawkę 0.8(u mnie akurat clexane). Czy musiałyście zejść na nizsza dawkę bliżej terminu porodu, bądź odstawić całkowicie? Ile godzin od ostatniej dawki odbył się poród. Czy miałyście większe krwawienie, krwotok? Jeśli tak to czy musiałyście mieć transfuzję krwi ? Czy dostałyście lek na zahamowanie krwawienia?
Mam bardzo duże obawy odnośnie krwotoku podczas porodu, jestem po dwóch zatorach płucnych(w 2013 i 2021r) I od 2021 muszę być na tabletkach rozrzedzajacych xalerto do końca życia. W obecnej sytuacji od początku ciąży biore najwyższą dawkę clexane właśnie 2x 0.8. Chciałbym rodzic naturalnie, bez znieczulenia tylko to ryzyko krwotoku mi nie daje spokoju. Pozdrawiam Was serdecznie
Mam bardzo duże obawy odnośnie krwotoku podczas porodu, jestem po dwóch zatorach płucnych(w 2013 i 2021r) I od 2021 muszę być na tabletkach rozrzedzajacych xalerto do końca życia. W obecnej sytuacji od początku ciąży biore najwyższą dawkę clexane właśnie 2x 0.8. Chciałbym rodzic naturalnie, bez znieczulenia tylko to ryzyko krwotoku mi nie daje spokoju. Pozdrawiam Was serdecznie