reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady wyprawkowe

Ogolnie. Wozki 2w1 średnio się nadają potem jako spacerówki. Na początek super, ale potem jak masz już dziecko kolo 1,5 roku to warto wymienić na coś lżejszego i mniejszego.
Ok, to najwyżej wtedy go sprzedam i tak zrobię jak piszesz jak mi będzie z nim ciężko.
Facet w sklepie w ogóle mówił, że to jest wózek z którym się powinno 4 dzieci + mieć bo jest nie do zajechania. hahaha już się rozpędzam

reklama
Ogolnie. Wozki 2w1 średnio się nadają potem jako spacerówki. Na początek super, ale potem jak masz już dziecko kolo 1,5 roku to warto wymienić na coś lżejszego i mniejszego.
A ja się z Tobą nie zgodzę. Wózek z zestawu to nasz wózek codzienny oraz wycieczkowy. Mieszkamy na wsi gdzie nie ma dróg utwardzonych (a przynajmniej tam gdzie chodzę) więc lekki, miejski wózek nam sie nie sprawdza. Oczywiście mamy spacerówkę do miasta ale mój 2,5latek ma w nim jakąś dziwną pozycję i jest mu niewygodnie, każda nierówność (np. tory tramwajowe) powoduje, że przednie koła się blokują oraz kosz na zakupy oraz inne skarby jest zdecydowanie za mały. Plus jest taki, że jest lekki, kompaktowy oraz składa się jedną ręką. Wiem, że autorka będzie się poruszać po mieście ale chodniki są jakie są, krawężniki też są różne oraz dzieci mają różne preferencje co do podróży więc ja bym tak od razu nie skreślała wózka z zestawu 2w1:)

I ja akurat mieszkam w Warszawie więc w mieście. Ale co innego ma dla mnie znaczenie i przymknę oczy na inne rzeczy, które mi się nie podobają

a możesz opowiedzieć co Cię do niego skłoniło? :)
biegasz? Masz jakieś trudne tereny w okolicy? Czy inne kryteria?
i co bardziej w 4 Cię prowadzi? :) sama nie wiem co lepsze dlatego dopytuję :)

Ma bardzo duża spacerowke, a moje dziecko wyłącznie śpi w dzien w wózku nawet 3h 😅

Więc chce żeby miał jak najwygodniej mimo wszystko

A ja się z Tobą nie zgodzę. Wózek z zestawu to nasz wózek codzienny oraz wycieczkowy. Mieszkamy na wsi gdzie nie ma dróg utwardzonych (a przynajmniej tam gdzie chodzę) więc lekki, miejski wózek nam sie nie sprawdza. Oczywiście mamy spacerówkę do miasta ale mój 2,5latek ma w nim jakąś dziwną pozycję i jest mu niewygodnie, każda nierówność (np. tory tramwajowe) powoduje, że przednie koła się blokują oraz kosz na zakupy oraz inne skarby jest zdecydowanie za mały. Plus jest taki, że jest lekki, kompaktowy oraz składa się jedną ręką. Wiem, że autorka będzie się poruszać po mieście ale chodniki są jakie są, krawężniki też są różne oraz dzieci mają różne preferencje co do podróży więc ja bym tak od razu nie skreślała wózka z zestawu 2w1:)
Ja używalam dwoch zestawow 2w1 i o ile jeden mial spacerówkę tragiczną, to drugi naprawdę spoko. Przeskoczylam na lżejszą spacerówkę, bo syn zacząl na długośc wyrastać i najpierw bylam zla na samą siebiez tez pozycja wydawala mi się dziwna, nie moglam sie przyzwyczaic, ale jak z nia troche pojeździlam i potem pojechalam do rodzicow bez wozka (w sensie u nich byl ten z 2w1), to ani mnie sie nie podobało ani synowi 😂😂😂

wiadomo, gusta rózne.

reklama
Do góry