reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

cześć.
Czeka mnie usg i zastanawiałam sie nad 3d- czy możecie mi powiedzieć ile kosztuje? Jeśli jest jakaś mamusia z Lublina to chętnie poznałabym realia lubelskie.Jeśli nie, to mniej więcej jakiego rzędu to wydatek.Dzięki.

reklama
Ja za usg placilam baaardzo duzo bo az 350zl :( ale bylo warto bo podobno najlepszy specjalista.Wiem ze juz za ok 200 zl mozna zrobic.Co do tego 3d to u nas tak wygladalo,ze na polowkowym jak juz na zwyklym usg wszystko pomierzyl i sprawdzil to poprosilam zeby na chwile na 3d przelaczyl zebysmy mogli dzidziusia zobaczyc bardziej realnego.I okazalo sie,ze te zdjecia z 3d nie musza by takie zlotawe jak dotychczas widzialam tylko maja rozne kolory do wyboru.Mi sie najbardziej zielony spodobal i takie zdjecie wkleilam w watku o usg.

kiedys ktos na ktoryms z watkow pisal o usg 3d ze nie wolno za czesto, a jak spotykam dziewczyny w ciazy i mowie ze na kazdej wizycie mam usg to mowia ze nie dobrze co o tym myslicie ??i wiecie ??

Czytałam gdzieś, że być może jest niebezpieczne ze względu na to, ze podnosi temperaturę ciała. Z tym, ze podnosi po długim badaniu- chyba po 30 minutach-a przecież usg nie trwa tak długo.

Czytałam gdzieś, że być może jest niebezpieczne ze względu na to, ze podnosi temperaturę ciała. Z tym, ze podnosi po długim badaniu- chyba po 30 minutach-a przecież usg nie trwa tak długo.
Ja to slyszalam ale o usg przezpochwowym.

Ogolnie ja nie czuje potrzeby robienia co 3 tygodnie usg choc wiadomo ze to milo zobaczyc malenstwo.W sumie tez mam co wizyte ale tylko na kilka sekund bo sprawdzamy jak bije serducho przez usg:-) teraz ide na polowkowe razem z 3D.:tak::-)

A tak ,ale mi cgodziklo ogolnie ze na watku glownym czemy nie piszesz:-):-):-):-)

wdrążam się:-D

a co do usg to ja mam co 3 tygodnie sprawdzane tętno szkraba na takim dziwnym usg jakby z lat 50 bez monitora tylko z głośnikiem samym. Oprócz pierwszego na potwierdzenie ciąży , potem 12 tydzień i teraz się szykuję.

reklama
a my mamy usg co miesiac:-)a 11 idziemy na usg takie prenatalne tak to sie tu zwie gdzie beda ogladac wszystko czy sie dobrze rozwija nawet licza paluszki:tak:a 18 mam wizyte kontrolna:-)