Drogie mamy. Jak to u was wyglada. Syn 4 lata czesto widzę że przebiera nogami gdy chce mu się sikac , gdy pytam czy chce odpowiada ze nie poczym kilka min pozniej z bieda udaje mu się zdarzyć do toalety. Czasami zdarzy , czasami nie. Zdarza się ze gdy jest bandżo zajęty czymś poprostu o ty mnie myśl i sie posika .po czym mowi ze nie chcial. Oprócz tego teraz latem pozwoliłam dzieciom biegać tylko w majtkach bo tak ciepło mieliśmy i zauważyłam ze czesto ma mokre majtki. Czasami kropeczka ok 1cm×1 cm a czasami ok 5cm×5cm nie wiem ile to trwa bo mając spodnie pewnie tego nie zauwazylam. Wizytę u pediatry mamy umówiona ale zastanawiam się o co pytać lekarza, jak pomoc synowi aby szybciej reagował i szedł do toalety i te popuszczanie mnie martwi. . W domu umiem częściej kazac mu isc sikac niestety w przedszkolu nie ma takiej możliwości. A pozatym z tego co wiem to nie powinno dziecku się mówić kiedy ma isc
reklama
Moczu nie badałam ale mamy termin i będzie badany mocz tylko jeśli było by jakieś zapalenie to pewnie by były jeszcze inne objawy.. A te mokre plamy są kilka razy dziennie.
Mozliwych jest kilka przyczyn. Jesli pediatra nie wyjasni twoich watpliwosci to popros skierowanie do urologa.
Podziel się: