reklama
Rozwiązanie
Osobiście robię dziecku mleko na tej wodzie i nic się nie dzieje. Podgrzewam w mikrofali wsypuję proszek i mieszam. Proszę was nie popadajcie w paranoje. Gdzieś jeszcze czytałam, żeby i butelkową wodę przegotować. Dla mnie to non sens. Wlewam i tyle. Jestem pewna że twoje dziecko nie umrzePopsul mi sie czajnik czy moge zrobic mleko z woda primavera zamiast przegotowna z czajnika? Nadaje sie ta woda do robienie mleka?
Ewelina.Be
Fanka BB :)
Można. Ja robiłam bez podgrzewania w temperaturze pokojowej
Aniaanka
wstawie butelke do miski z goraca woda by ja podgrzac, ale nie znam sie zupelnie na skladzie. Na wodzie primavera pisze ze nadaje sie do przygotowania zywnosci dla niemowlat ale chcialam sie upewnic czy dotyczy to tez mleka? I czy mu nie zaszkodzi mu nagla zmiana wody? I wogole chcialam zapytac czy do picia (nie mowie tu o mleku) moge mu dawac zamiast przegotowanej z kranu, primvere lub zywiec zdroj? I co Wy dajecie?
W garnku troche sie boje mu gotowac wode bo na oko wiem kjiedy sie zagotowala, lepszy wydaje mi sie czajnik
W garnku troche sie boje mu gotowac wode bo na oko wiem kjiedy sie zagotowala, lepszy wydaje mi sie czajnik
lidia.aaa1
Autorka zapewne chce użyć wody prosto z butelki, bez podgrzewania, temperatura pokojowa. Nie każdy robi mleko dokładnie w 40/39/38/37 st. A idzie lato.
Ogólnie uważam że lepsze nakarmione dziecko na primaverze niż głodne. No ale ja wodę butelkową też przegotowywalam. Garnuszek dobra rzecz. [emoji3]
Ogólnie uważam że lepsze nakarmione dziecko na primaverze niż głodne. No ale ja wodę butelkową też przegotowywalam. Garnuszek dobra rzecz. [emoji3]
Ewelina.Be
Wodę źródlaną możesz spokojnie dawać i do picia i robić mlekowstawie butelke do miski z goraca woda by ja podgrzac, ale nie znam sie zupelnie na skladzie. Na wodzie primavera pisze ze nadaje sie do przygotowania zywnosci dla niemowlat ale chcialam sie upewnic czy dotyczy to tez mleka? I czy mu nie zaszkodzi mu nagla zmiana wody? I wogole chcialam zapytac czy do picia (nie mowie tu o mleku) moge mu dawac zamiast przegotowanej z kranu, primvere lub zywiec zdroj? I co Wy dajecie?
reklama
reklama
Aniaanka
Dzieki za odpowiedzi. Ja nigdy nie mierzylam temperatury wody tylko sprawdzam na przegubie czy nie jest za goraca. Mam podgrzewacz do butelek ale mi sie nie sprawdzil. A jaka woda jest wedlug Was lepsza, zdrowsza dla malucha? Przegotowna z kranu czy primavera badz zywiec ? I tak, primavery nie chcialam gotowac tylko dac taka prosto z butelki, ewentualnie butelke podgrzac wstawiajac ja do miski z ciepla woda.