reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

POMYSŁY na BOŻE NARODZENIE!!!:)

reklama
ja polecam opowiesc wigilijna, taka tradycyjna
i komedia o swietym, chyba tytul sniety mikolaj

a jakie potrawy sa u Was tradycja?

O ile pamiętam zawsze był barszcz czerwony z uszkami wszelkiego rodzaju, jakaś kapustka, groch, karp, pierogi różne.... o Boże... tak dawno nie spędzałam świąt z najbliższą rodziną że nie pamiętam... :'( teraz to mnie smutek dobił... święta są piękne, ale w gronie najbliższych :'(

Dobrze że ma mężusia i Damianka ;)

Tradycyjnie muszą być uszka z grzybami i barszcz :) (a w Wielkanoc jajka faszerowane)
I celowo uszka z grzybami, choć je uwielbiam, jem tylko raz w roku :)
A z muzyki uwielbiam świąteczne piosenki w wykonaniu Binga Crosby'ego :)

Ostatnia edycja:
Nie mogę się już doczekać potraw wigilijnych :-) zwłaszcza karpia mhm :-D Jak zawsze kupimy go więcej i zamrozimy aby było na później :-) a z ciast to obowiązkowo makowiec, piernik (który dziś będę robiła :-) ) i sernik to podstawa :-)

Jednak odnoszę wrażenie, że tylko ja cieszę się z tych świąt. Wydaje mi się że dla najbliższych stały się one rutyną i już od jakiegoś czasu nie czują ich atmosfery. W zasadzie to się nie dziwię już tak je skomercjalizowali, masakra :-(

YouTube - White Christmas by Jonathan Knight and NKOTB
YouTube - I still believe in santa claus-New kids on the block
To moje top piosenki na christmas Eave :) Oczywiście nkotb:p
no i Maria Carey jak ktos wcześniej pisał
Juz nie mogę się doczekac!!! Zawsze jem 12 potraw:) Uszka z barszczem , barszcz z uszkami, pierogi z barszczem , barszcz z pierogami i tak w kółko:):)
anecznik- Zobaczysz że te święta będą wyjatkowe. Ja mam przynajmniej takie wrażenie że jak nasz Jasiek się pojawił , to święta beda fajniejsze, cieplejsze, bardziej tradycyjne:)

Nie mogę się już doczekać potraw wigilijnych :-) zwłaszcza karpia mhm :-D Jak zawsze kupimy go więcej i zamrozimy aby było na później :-) a z ciast to obowiązkowo makowiec, piernik (który dziś będę robiła :-) ) i sernik to podstawa :-)

Jednak odnoszę wrażenie, że tylko ja cieszę się z tych świąt. Wydaje mi się że dla najbliższych stały się one rutyną i już od jakiegoś czasu nie czują ich atmosfery. W zasadzie to się nie dziwię już tak je skomercjalizowali, masakra :-(
zgadzam sie z Perfecta, swieta bez dzieci sa do bani, tylko one potrafia dac ten klimat
u nas tez juz wszyscy zrobili sie dorosli i nikogo nie cieszyly swieta az pojawily sie dzieci w rodzinie

u nas nie ma barszczu, jest grzybowa, rybna i z suszonych owocow
nie ma uszek, sa pierogi z kapusta i grzybami

reklama
zgadzam sie z Perfecta, swieta bez dzieci sa do bani, tylko one potrafia dac ten klimat
u nas tez juz wszyscy zrobili sie dorosli i nikogo nie cieszyly swieta az pojawily sie dzieci w rodzinie

u nas nie ma barszczu, jest grzybowa, rybna i z suszonych owocow
nie ma uszek, sa pierogi z kapusta i grzybami
także się z tym zgodzę
u nas takie pierwsze cudowne święta były dwa lata temu, nasza mała gwiazdeczka miała wówczas dwa miesiące i wigilię spędziliśmy u moich rodziców ( mama specjalnie zorganizowała ja wcześniej żeby Asi zbyt nie męczyć ) a następnego dnia robiliśmy chrzciny małej ech....to były piękne święta a na samo ich wspomnienie aż się łezka w oku kręci
w ubiegłym roku też były wyjątkowe święta bo po raz pierwszy wigilię spędziliśmy u siebie, a pozostałe dni u rodziców i teściów
w tym roku świąteczną atmosferę podgrzeje jeszcze bardziej obecność Tomusia więc będzie nas jeszcze więcej i mojego bratanka który powinien przyjść na świat na początku grudnia:-)

z potraw to barszcz, grzybowa, uszka, pierogi, ryba to podstawa
aż się nie moge doczekać:-)

Do góry