reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysly i sugestie dotyczące forum

Mama to jasne ze po 4 latach czesc watkow jest zbedna.
bo rozszerzanie diety, zdrowie maluszkow u dzieci starszych jest juz ogarniete, dzieci jedza wszystko wiec nie ma o czym gadac.
Watek o karmieniu piersia czy cwiczeniach tak samo, fajny ale po jakims czasie umiera

moim zdaniem warto zalozyc dodatkowe watki, nie kazda z nas bedzie miala czas na forum taki jak teraz.
Ja bede wracac do pracy wiec wiadomo ze po powrocie przy 2 dzieci nie bedzie czasu juz tyle co teraz na przegladanie forum. I na glownym latwo cos przeoczyc miedzy mnostwem postow ale jak bedzie konkretny watek to kazda z nas znajdzie w nim cos dla siebie.
Zwlaszcza ze czesc dzieciaczkow mamy z sierpnia, wrzesnia a moga byc tez z listopada i wiadomo ze np rozszerzanie diety u jednym bedzie wczeniej wiec dla mam maluszkow mloodszych dyskusja na konkretnym watku bedzie o ogarniecia jak bedzie ich czas a na glownym nic nie znajda.

takie mam zdanie, ze oddzielne watki to dobra sprawa, zwlaszcza ze kilogramy, galeria mamus, wizyty u lekarza, zakupy juz nam odpadna bo te watki juz po porodzie juz nie maja racji bytu

moim zdaniem przydadza sie
- watek o rozszerzaniu diety
- cos o chorobach, szczepionkach, wizytach u lekarza

mniej przydatne wydaje mi sie
- dieta przy karmieniu bo kazde dziecko na cos innego zareaguje zle i czesc moze jesc cos co inne nie beda mogly wiec to undywidualna sprawa
- ten watek mamy po razy drugi bo mamy juz podobny problemy ze starszym rodzenstwem wiec mozna na nim o takich sprawach pisac

reklama
- ten watek mamy po razy drugi bo mamy juz podobny problemy ze starszym rodzenstwem wiec mozna na nim o takich sprawach pisac
tez tak pomyślałam..
dlatego spisałam wątki i coś z tego dla siebie sklecimy

dziewczyny rozpakowane już mają o czym pisać cyckowanie, jak się sprawdzają pieluchy, pewnie nocne wstawanie i zapałki w oczach

nie może być tak że liczą się teraz tylko brzuchatki.. poza tym nasza Sandy ma ogromne doświadczenie i praktykę to może w każdym wątku coś doradzić w miarę możliwości oczywiście.

Ja też myślałam coś o karmieniu, potem moze watek o wizytach u lekarza z maluchami i szczepieniami. No i może coś o pielenacji ale sadzę że lepiej za dużo watków nie robić i nie rozdrabniać się za bardzo:no: Cieżko to potem ogarnąć a z makuchami przy boku to już w ogóle.

Ja również uważam, że przydałoby się kilka nowych wątków dla mam które już urodziły i nie bardzo maja już coś do powiedzenia o wizytach u lekarza, ani nie mogą pochwalić się ciążowym brzuszkiem;-)
Myśle że ciekawy byłby wątek "Jak rosną i rozwijają się nasze maluszki" lub coś tak jak już dziewczyny napisały o pielęgnacji, wizytach i szczepieniach.

Ja myślę, że przydałby się też wątek o powrocie do formy i urody po porodzie. Wiecie, jakie ćwiczenia, kosmetyki, sposoby na różne problemy typu nadwaga, rozstępy, obwisły brzuch itp.

Ja jestem oczywiście za o czym już pisałam na innym wątku:) Co prawda osobiście nie wybieram się na dłużej nigdzie w tym roku, ale każdej z nas takie informacje się przydadzą na przyszłość.

reklama
Do góry