reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysł na obiad

Mel :),pewnie obiad już masz, ale może następnym razem...

polędwiczki - echa białowieży

60 dag polędwiczek wieprzowych
2-3 łyżki ziół prowansalskich
3 łyżki białej gorczycy
50 ml żubrówki
1 łyżka cukru
sól, oliwa do smażenia

polędwiczki pokroić w poprzek na kawałki, posypać ziołami i gorczycą, odstawić na godz. do lodówki. zrumienić na oliwie, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. przykryć i dusić 2-3 min. super z frytkami.
smacznego :)

reklama
dzieki monia - mam jeszsze jedne polędwiczki w zamrażalniku ;)

a te dzisiejsze utopiłam w oliwie z czoskniem i vegatą oraz majerankiem - zobaczymy co z tego wyjdzie
do tego ziemniaczki kokrojone w talarki i fasolka podsmażana albo tylko gotowana - sie zobaczy :)

powinno być dobre :)
takie z majerankiem też jadłam.

u mnie dziś - bo mam lenia ;)- makaron z sosem pomidorowym ;D, ale jestem ambitna, bo sos sama zrobiłam 8) wprawdzie z koncentratu a nie z pomidorów ;)

spagetti zimowe
ubrać się ciepło i iść do sklepu po makaron i sos ze słoika
w domu wszystko ugotować i podać Mężowi z uśmiechem.

wersja spagetti letnie
patrz wyżej tylko nie ubieraj się tak ciepło.

grooha1 pisze:
spagetti zimowe
ubrać się ciepło i iść do sklepu po makaron i sos ze słoika
w domu wszystko ugotować i podać Mężowi z uśmiechem.

wersja spagetti letnie
patrz wyżej tylko nie ubieraj się tak ciepło.

:D :D :D :D

u nmie dziś kurze uda pieczone ze wszystkimi przyprawami, jakie mam w domu ;) + ziemniaki+ ogórek kiszony ;D

u mnie nie będzie obiadu - bo jestem chora :( a mąż wyjeżdza :( :( :(
zrobie sobie coś z paczki ::) albo ze słoika ::)
chyba mam gdzieś słoik flaczków ::) ;D

reklama
zupa pomidorowa mojej mamy

do zrobienia jej potrzebna:
moja mama
i cała reszta o której mama wie, żeby zrobić zupę.

zupa jest pyszna, bo prosto od serducha mojej mamy

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry