reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy

Jeśli się okaże, że to uczulenie "kosmetykowe", też mogę Oilatum polecić - drogie diabelstwo, ale dobre. Z tańszych, u nas świetnie sprawdziły się kosmetyki Linomag - ale to później :)
I lekarz powinien najlepiej powiedziec, co to moze byc

reklama
Mój synek ma tydzień i dostał jakiejś wsypki na całym ciele i buzi :( nie wiem co mam rodzić, to może być oliwka bądź płyn do kąpieli? widziałem tutaj podobne posty ale wszystkie dotyczył starszych niemowlaków. używam płynu do kapiel johnson's baby i oliwki również. Nie wiem czy mam iść do lekarza czy co mam robić.... help

A dlaczego Ty myjesz dziecko w johnson's baby? Dla takich malych maluszków wskazane są inne kosmetyki, z tego co wiem johnosony są używane od 1 miesiaca życia.

Ja osobiście polecam emolium, używam go od początku.

To nie prawda że johnson"s należy stosowac od 1 miesiąca. Najlepsze wyjście to udac się do lekarza on napewno będzie znał przyczyne i zapisze coś skutecznego pewnie będzie to jakaś maśc. Nie martw się wiele maluszków przechodzi to samo.

Od 1 miesiąca to nie to samo po po 1 miesiącu.
Czyli można stosować wcześniej.

Ale tak jak piszą ziewczyny kosmetyki Johnson uczulaja najczęściej.

Jeśli się okaże, że to uczulenie "kosmetykowe", też mogę Oilatum polecić - drogie diabelstwo, ale dobre. Z tańszych, u nas świetnie sprawdziły się kosmetyki Linomag - ale to później :)
I lekarz powinien najlepiej powiedziec, co to moze byc
ja znam świetny odpowiednik Oilatum.....oilan się zwie i jest to to samo tylko że połowe tańszy....
jest rewelacyjny....

to prawda oilan i oilatum składają się głównie z parafiny cieklej, która ma takie cudowne właściwości. Oilan jest polski dlatego połowę tańszy i oczywiście kosmetyki johnson do bani wszyscy opowiadają że uczulają (mnie w dodatku śmierdzą) ja polecam hipp

A dlaczego Ty myjesz dziecko w johnson's baby? Dla takich malych maluszków wskazane są inne kosmetyki, z tego co wiem johnosony są używane od 1 miesiaca życia.

Ja osobiście polecam emolium, używam go od początku.

Też używam Emolium ... jest tańszym odpowiednikiem Oliatum, a skłąd ten sam.
Pozdrawiam.

Ja moją mała myję tylko mydełkiem Nivea, mimo iż używałam HIPPa (od 1 dnia życia, tak pisze przynajmniej...) to mała miała czerwoną skórkę i krostki, po przejściu na mydełko wszystko zeszło i skórka jest jak aksamit:)

reklama
Moj synek tez miał taka pokrzywke, ale nAM lekarz powiedzial, ze dzieci do 3 miesiecy tak maja, ich skora przyzwyczaja sie do otoczenia. I tak było

Do góry